Η Garmin παρουσιάζει τα νέα μοντέλα της σειράς Fenix 8, το Fenix 8 AMOLED και το Fenix 8 Solar, προσφέροντας προηγμένες λειτουργίες για αθλητές και λάτρεις της περιπέτειας.

 

Τα δύο μοντέλα μοιράζονται πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά διαφέρουν σε ορισμένα σημαντικά σημεία, με την εταιρεία να θέλει να κάνει τη διαφορά και στον τομέα της αυτονομίας.

Αρχικά και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ανθεκτική κατασκευή με στεγανά μεταλλικά κουμπιά και μεταλλικό sensor guard, καθιστώντας τα κατάλληλα για καταδύσεις μέχρι 40 μέτρα. Έχουν δοκιμαστεί σύμφωνα με τα στρατιωτικά πρότυπα των ΗΠΑ για αντοχή σε θερμοκρασία, κραδασμούς και νερό. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, επιτρέποντας τηλεφωνικές κλήσεις και χρήση φωνητικών εντολών όταν συνδέονται με συμβατό smartphone.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων εντοπίζεται στην οθόνη και την αυτονομία της μπαταρίας. Το Fenix 8 AMOLED διαθέτει -όπως αναφέρει άλλωστε και η ονομασία του- οθόνη AMOLED για πρώτη φορά στη σειρά, η οποία προσφέρει ζωντανά χρώματα και υψηλή αντίθεση. Διατίθεται σε τρία μεγέθη: 43mm, 47mm και 51mm. Το Fenix 8 Solar, από την άλλη πλευρά, είναι εξοπλισμένο με φακό ηλιακής φόρτισης Power Sapphire, ο οποίος επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αντίστοιχα, το Fenix 8 Solar προσφέρεται σε δύο μεγέθη: 47mm και 51mm.

image.jpeg.e5263e2f910aff75e078057dab87c90d.jpeg

image.jpeg.67766f66c02c0cbe55ddd93774bddfa5.jpeg image.jpeg.b7ebc3978e7ce128dce47734e13f19c3.jpeg

Garmin Fenix 8 AMOLED

Η αυτονομία της μπαταρίας είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Fenix 8 Solar. Με τον φακό ηλιακής φόρτισης Power Sapphire, μπορεί να λειτουργήσει έως και 48 ημέρες με μία φόρτιση, υπό συγκεκριμένες συνθήκες χρήσης (πχ. απενεργοποιημένο GPS) και έκθεσης στο ηλιακό φως. Το Fenix 8 AMOLED, αν και δεν διαθέτει ηλιακή φόρτιση, προσφέρει επίσης αξιόλογη διάρκεια μπαταρίας για ένα smartwatch με οθόνη AMOLED. Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει 10 ημέρες σε λειτουργία smartwatch και μέχρι 28 ώρες σε λειτουργία GPS.

Και τα δύο μοντέλα ενσωματώνουν προηγμένες λειτουργίες πλοήγησης. Διαθέτουν τεχνολογία multi-band GPS για βελτιωμένη ακρίβεια εντοπισμού θέσης, ενώ παράλληλα βελτιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας. Περιλαμβάνουν προφορτωμένους τοπογραφικούς χάρτες TopoActive από όλο τον κόσμο, με δυνατότητα λήψης πρόσθετων χαρτών μέσω Wi-Fi. Η λειτουργία δυναμικής πορείας μετ' επιστροφής επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν την επιθυμητή απόσταση και λαμβάνουν προτάσεις διαδρομών που τους επιστρέφουν στην αφετηρία εγκαίρως.

Όσον αφορά τις λειτουργίες απόδοσης, και τα δύο μοντέλα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Αυτές περιλαμβάνουν: βαθμολογία αντοχής, απεικόνιση πρόβλεψης αγώνα, τεχνολογία PacePro, λειτουργία ClimbPro, ρυθμό με προσαρμογή κλίσης, ετοιμότητα προπόνησης, κατάσταση προπόνησης, μετρήσεις απόδοσης, αυτόματες μεταβάσεις multisport, βαθμολογία ανάβασης, ημερήσιες προτάσεις άσκησης, χρόνο αποκατάστασης, widget αγώνα, δυναμική τρεξίματος από τον καρπό και προγράμματα Garmin Coach.

Ακόμα, οι λειτουργίες διασύνδεσης είναι εκτενείς και στα δύο μοντέλα. Περιλαμβάνουν συμβατότητα με την εφαρμογή Garmin Connect, την εφαρμογή Garmin Messenger για ανταλλαγή μηνυμάτων, έξυπνες ειδοποιήσεις, δυνατότητα αποθήκευσης και αναπαραγωγής μουσικής, ανέπαφες πληρωμές μέσω Garmin Pay, λειτουργία Garmin Share για κοινή χρήση δεδομένων, λειτουργίες ασφάλειας και εντοπισμού, πρόσβαση στο κατάστημα Connect IQ και εργαλεία διαχείρισης μπαταρίας.

Τα Fenix 8 AMOLED και Solar υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και λειτουργιών. Αυτές περιλαμβάνουν προφίλ για διάφορα αθλήματα, καταδύσεις αναψυχής, προπονήσεις HIIT, ασκήσεις με κινούμενα γραφικά, ορειβατικό σκι και snowboard, δυναμική XC ski, δραστηριότητα σερφ και δυναμική MTB.

image.jpeg.7ad06580fac2460409e0ae3bc1131710.jpeg

image.jpeg.13788b794b9b7f9fba9b45721fac845b.jpeg image.jpeg.ffbc418939cca7d833dfad40a1c6dec9.jpeg

Garmin Fenix 8 Solar

Οι λειτουργίες υγείας αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των δυνατοτήτων και των δύο μοντέλων. Η πρωινή αναφορά παρέχει μια εξατομικευμένη επισκόπηση του ύπνου, του προγράμματος προπόνησης και άλλων παραμέτρων μόλις ξυπνά ο χρήστης. Η παρακολούθηση της κατάστασης HRV (Heart Rate Variability) βοηθά στην κατανόηση της συνολικής υγείας, της αποκατάστασης και της προπονητικής απόδοσης κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η συνεχής μέτρηση των καρδιακών παλμών από τον καρπό παρέχει πληροφορίες για την ένταση της άσκησης, ενώ ο αισθητήρας παλμικού οξυμέτρου επιτρέπει την παρακολούθηση του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα.

Ο σύμβουλος ύπνου προσφέρει μια βαθμολογία ύπνου και εξατομικευμένες συμβουλές για βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Η λειτουργία συμβούλου jet lag βοηθά στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της αλλαγής ζώνης ώρας. Η παρακολούθηση ενέργειας Body Battery επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν τις καλύτερες στιγμές για δραστηριότητα και ανάπαυση. Επιπλέον, υπάρχουν λειτουργίες παρακολούθησης στρες, Health Snapshot για καταγραφή βασικών στατιστικών υγείας, και καταγραφή αναπνοών.

Μια νέα προσθήκη στο Fenix 8 Solar είναι η λειτουργία εντοπισμού σύντομου μεσημεριανού ύπνου, η οποία επιτρέπει την αυτόματη καταγραφή ή χειροκίνητη εισαγωγή δεδομένων για σύντομους ύπνους, παρέχοντας πληροφορίες για τα οφέλη στο σώμα. Επιπλέον, η λειτουργία εγκλιματισμού υψομέτρου και ζέστης βοηθά τους χρήστες να κατανοήσουν πώς το σώμα τους προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες με βάση τις μετρήσεις υγείας.

Όπως μαθαίνουμε, η σειρά Garmin Fenix 8 θα κυκλοφορήσει άμεσα και στη χώρα μας. Τα μοντέλα Fenix 8 AMOLED ξεκινούν από 999,00 € για τις εκδόσεις 43mm και 47mm, ενώ οι πιο premium επιλογές με κρύσταλλο ζαφειριού κοστίζουν 1.099,00 €. Η μεγαλύτερη έκδοση 51mm AMOLED έχει τιμή 1.099,00 € για το βασικό μοντέλο και 1.199,00 € για την έκδοση με ζαφείρι.

Τέλος, τα μοντέλα Fenix 8 Solar είναι διαθέσιμα σε μεγέθη των 47mm και 51mm, και τα δύο με κρύσταλλο ζαφειριού, με τιμές 1.099,00 € και 1.199,00 € αντίστοιχα. 

  • Like 1
  • Haha 1