Πέρα από το 3D audio που προσαρμόζεται στις προτιμήσεις του κάθε χρήστη, η επικείμενη ενημέρωση θα ενσωματώνει και νέα ρύθμιση ενέργειας, αλλά μόνο για τις κονσόλες τύπου slim που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2023.

Η νέα ενημέρωση, σε στάδιο beta, για το PlayStation προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν προσαρμοσμένα προφίλ 3D audio, τα οποία βοηθούν ώστε να σχηματίζει κανείς "μια καλύτερη αντίληψη των θέσεων των χαρακτήρων και των αντικειμένων στον κόσμο ενός παιχνιδιού". Μάλιστα, εφόσον ο χρήστης χρησιμοποιεί ακουστικά με το PS5, μπορεί να προχωρήσει και σε δοκιμές ώστε να καταλήξει στο αποτέλεσμα εκείνο που καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Sony, οι δοκιμές θα θέτουν διάφορα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα από πού ακούει ο ήχος να έρχεται ένας συγκεκριμένος ήχος και την κατεύθυνση προς την οποία τον ακούει να κινείται. Ανάλογα με τις απαντήσεις, το PS5 θα δημιουργήσει ένα ηχητικό προφίλ, το οποίο θα αποθηκεύεται στον αντίστοιχο λογαριασμό και, ιδανικά, θα βελτιώνει την προσομοίωση του ήχου ώστε ο χρήστης να μπορεί να παρακολουθεί καλύτερα τους ήχους μέσα στα διάφορα παιχνίδια.

Για να δημιουργήσει κανείς ένα τέτοιο προφίλ θα χρειαστεί να μεταβεί στις ρυθμίσεις και να επιλέξει Sound > 3D Audio (Headphones).

Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα να επιλέξει ο χρήστης αν θα προσφέρει ασύρματη πρόσβαση στην κονσόλα του σε φίλους ή μέλη της οικογένειας που έχουν συνδεθεί με τους λογαριασμούς τους στο PS5 ή αν θα χρειαστεί να έχουν το δικό τους σύστημα ώστε να δουν το College Football 25 μέσω του PlayStation Portal.

Οι επιλογές αυτές γίνονται μέσω του μενού των ρυθμίσεων, επιλέγοντας Systems > Remote Play > Enable Remote Play. Από εκεί, θα μπορεί να βλέπει ο κάθε χρήστης έναν κατάλογο χρηστών συνδεδεμένων στην κονσόλα, μαζί με την επιλογή που επιτρέπει ή απαγορεύει την πρόσβαση.

You can allow or restrict access to your console via Remote Play.

Στην ενημέρωση περιλαμβάνεται και μια νέα λειτουργία προσαρμοζόμενης φόρτισης για τα ασύρματα χειριστήρια DualSense, τα DualSense Edge, τα χειριστήρια PlayStation VR2 Sense και Access, όμως αυτή η δυνατότητα διατίθεται μόνο για το πιο πρόσφατο μοντέλο του PS5 που κυκλοφόρησε πέρυσι. Εφόσον ενεργοποιηθεί η λειτουργία, η κονσόλα θα περιορίζει την ποσότητα της ενέργειας που διοχετεύεται στα χειριστήρια όσο η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία rest, ανάλογα με τα επίπεδα της μπαταρίας του χειριστηρίου. Παράλληλα, θα παύει να διοχετεύει ενέργεια στη θύρα USB αν δεν υπάρχει χειριστήριο συνδεδεμένο εκεί.

Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη σε "επιλεγμένους" χρήστες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η Sony αναφέρει ΄τοι σχεδιάζει να διαθέσει την ενημέρωση σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα στους επόμενους μήνες.