Η εκστρατεία αυτή, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Αστυνομική Διοίκηση της χώρας, στοχεύει κυρίως σε παιδιά και εφήβους, καθώς σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες εντοπίζονται και οι πιο "δραστήριοι" χρήστες έξυπνων τηλεφώνων.
Οι πέντε περιοχές, στις οποίες θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα, είναι η Hongdae, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο του Yonsei University, ο σταθμός του Gangnam και ο σταθμός του Jamsil, όπου σημειώνονται τα περισσότερα ατυχήματα και οι ηλικίες των πεζών κυμαίνονται από 10 έως 30 ετών - αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης.
Η Νότια Κορέα, με τον πληθυσμό της να αγγίζει περίπου τα 51 εκατομμύρια, είναι η χώρα με τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο ρυθμό αγοράς/ιδιοκτησίας έξυπνων κινητών τηλεφώνων στον πλανήτη, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Pew Research Center για το 2016.
Τα ποσοστά αυτά μπορεί να μην προέκυψαν τυχαία, καθώς οι μεγαλύτερες κατασκευάστριες της χώρας, LG Electronics και Samsung Electronics, διατηρούν τα κεντρικά γραφεία τους στη Σεούλ, όμως μαρτυρίες κατοίκων, όπως η Jenny Lee, η οποία έζησε πέντε χρόνια στην πρωτεύουσα προτού μετακομίσει για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι (ΗΠΑ), υποδηλώνουν ότι η χρήση των smartphones σε μεγάλα αστικά περιβάλλοντα δεν διαφέρει και πολύ από χώρα σε χώρα.
Το να περπατά κανείς και να γράφει στο smartphone του αποτελεί, δυστυχώς, καθημερινό φαινόμενο για όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στο πρόσφατο παρελθόν, σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία έχουν πραγματοποιηθεί παρόμοιες εκστρατείες για την αποφυγή ατυχημάτων. Το 2013, στο Τόκιο, η NTT DoCoMo έντυσε μία μεγάλη σκάλα με μία κίτρινη προειδοποιητική επιφάνεια στην οποία αναγραφόταν το μήνυμα "Το περπάτημα σε συνδυασμό με τη χρήση smartphone είναι επικίνδυνο". Στην πόλη Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας, οι αρχές τοποθέτησαν ειδικά φανάρια στα πεζοδρόμια, σε σημείο ώστε να γίνονται ορατά από εκείνους που περπατούσαν με σκυμμένο κεφάλι, βυθισμένοι στις οθόνες των συσκευών τους. Τέλος, στο Πανεπιστήμιο του Utah Valley, νότια του Salt Lake City, δημιουργήθηκε μία ειδική λωρίδα για εκείνους που αντάλλασαν μηνύματα ενώ περπατούσαν προς το γυμναστήριο.
Στη Νότια Κορέα, οι αρχές ευελπιστούν ότι η τοποθέτηση των ειδικών αυτών πινακίδων θα φέρει και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Site: TechCrunch
ΣΧΟΛΙΑ (21)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση