Η Samsung, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως, ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της σε ότι αφορά την προκαθορισμένη εφαρμογή μηνυμάτων στα Galaxy smartphones.

Η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει την προεγκατάσταση της δικής της εφαρμογής Samsung Messages, επιλέγοντας αντ' αυτού να προωθήσει την εφαρμογή Google Messages για τους χρήστες της.

H κίνηση σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τη Samsung, καθώς η εφαρμογή Samsung Messages αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι των συσκευών Galaxy για πολλά χρόνια. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε σταδιακά το 2022 με τη σειρά Galaxy S22, όταν η εταιρεία άρχισε να προωθεί το Google Messages ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή για SMS και RCS, διατηρώντας παράλληλα τη δική της εφαρμογή ως εναλλακτική επιλογή.

Φυσικά, η απόφαση αυτή ευθυγραμμίζεται με την προώθηση του πρωτοκόλλου RCS (Rich Communication Services) από τη Google, το οποίο προσφέρει προηγμένες δυνατότητες επικοινωνίας σε σύγκριση με τα παραδοσιακά SMS. Αν και η εφαρμογή Samsung Messages υποστήριζε το RCS, τα Google Messages προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη για τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Samsung στην εφαρμογή Samsung Members, η αλλαγή στην πολιτική θα εγκαινιαστεί με τα μοντέλα Galaxy Z Fold 6 και Flip 6. Η εταιρεία υπόσχεται ότι η εφαρμογή των Google Messages θα προσφέρει μια "νέα και βελτιωμένη εμπειρία για την έκφραση συναισθημάτων, καθιστώντας την επικοινωνία ασφαλή και διασκεδαστική".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το RCS θα είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή στα Google Messages των νέων Galaxy smartphone. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν άμεσα τις προηγμένες λειτουργίες του πρωτοκόλλου RCS χωρίς να χρειάζεται να κάνουν επιπλέον ρυθμίσεις.

Ωστόσο, η αλλαγή αυτή δεν φαίνεται να εφαρμόζεται παγκοσμίως με τον ίδιο τρόπο. Ενώ οι συσκευές της εταιρείας στις ΗΠΑ δεν θα έχουν πλέον προεγκατεστημένη την εφαρμογή Samsung Messages, αναφέρεται ότι οι ευρωπαϊκές και καναδικές εκδόσεις των συσκευών εξακολουθούν να την περιλαμβάνουν, τουλάχιστον για την ώρα.

Για τους χρήστες που προτιμούν την εφαρμογή Samsung Messages, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει διαθέσιμη για λήψη μέσω του Galaxy Store. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες στην έκδοση που μπορεί να ληφθεί με τον τρόπο αυτό..

  • Like 5