Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η Samsung έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για την επόμενη ναυαρχίδα της, το Galaxy S25, πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο αντιπρόεδρος του τμήματος MX, Daniel Arujo, επιβεβαίωσε όχι μόνο την ύπαρξη της σειράς S25, αλλά και ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με τον Arujo, η Samsung στοχεύει να προσφέρει κορυφαίες αναβαθμίσεις στην κάμερα και την οθόνη του S25, τομείς στους οποίους η εταιρεία ήδη θεωρείται πρωτοπόρος. Επιπλέον, η Samsung ετοιμάζει επεξεργαστές και μνήμη κορυφαίου επιπέδου για να ενισχύσει την απόδοση της τεχνητής νοημοσύνης και να προσφέρει μια συνολικά premium εμπειρία.

Παρόλο που η ανακοίνωση αυτή δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες που δεν θα περιμέναμε από μια ναυαρχίδα, επιβεβαιώνει ορισμένες πρώιμες φήμες για το S25. Οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο Arujo αναφερόταν κυρίως στο μοντέλο S25 Ultra.
Προηγούμενες αναφορές υποδεικνύουν ότι το S25 Ultra ενδέχεται να διαθέτει μια εντυπωσιακή διάταξη καμερών: μια κύρια κάμερα 200 megapixel, δύο τηλεφακούς 50MP (με 3x και 5x οπτικό ζουμ αντίστοιχα) και μια υπερευρυγώνια κάμερα 50MP. Ο συνδυασμός υπόσχεται να ανεβάσει τον πήχη στη νέα ναυαρχίδα της εταιρείας μετά από μια «συντηρητική» αναβάθμιση στην τελευταία γενιά, όπου έμφαση δόθηκε στο Galaxy AI.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, αναμένεται ότι τουλάχιστον το S25 Ultra θα ενσωματώνει τον επερχόμενο Snapdragon 8 Gen 4 με την CPU Oryon της Qualcomm. Αν και ο Gen 4 δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, η παρουσίασή του αναμένεται στο Snapdragon Summit τον Οκτώβριο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα μοντέλα Galaxy S25 και S25 Plus ενδέχεται να χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή Exynos 2500 της Samsung, κατασκευασμένο με τεχνολογία στα 3nm.

Η Samsung επίσης τόνισε τη συνεχιζόμενη επένδυσή της στην τεχνητή νοημοσύνη, αναφέροντας τα σχέδιά της για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας Oxford Semantic Technologies, η οποία ειδικεύεται στα knowledge graphs, μια τεχνολογία ζωτικής σημασίας για τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1