Η νοτιοκορεατική εταιρία εξακολουθεί να θεωρεί ως βασική παράμετρο που θα κάνει τις συσκευές της να ξεχωρίσουν τη μείωση του πάχους των αναδιπλούμενων κινητών.

Η Samsung, ένας από τους πρωτοπόρους σε αυτήν την κατηγορία, φαίνεται να προετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα στην εξέλιξη των αναδιπλούμενων συσκευών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το KED Global, ο Τάε Μουν Ρο, Πρόεδρος και Επικεφαλής της ομάδας MX της Samsung, έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη ενός "εξαιρετικά λεπτού αναδιπλούμενου smartphone". Αυτή η κίνηση έρχεται ως απάντηση στον αυξανόμενο ανταγωνισμό από κινεζικούς κατασκευαστές, οι οποίοι έχουν ήδη παρουσιάσει πολύ λεπτές αναδιπλούμενες συσκευές.

Το τρέχον μοντέλο, το Galaxy Z Fold6 που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα, έχει πάχος 5,6 χιλιοστών σε πλήρη ανάπτυξη και 12,1 χιλιοστών όταν είναι διπλωμένο. Αν και αυτές οι διαστάσεις συνιστούν βελτίωση σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα, η Samsung φιλοδοξεί να πάει ένα βήμα παραπέρα. Ο στόχος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι να αναπτυχθεί ένα αναδιπλούμενο smartphone το οποίο, όταν είναι διπλωμένο, θα έχει το ίδιο πάχος με το Galaxy S24. Με απλά λόγια και αν θέλουμε να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το Galaxy S24 έχει πάχος μόλις 7,6 χιλιοστών, ενώ τα μοντέλα S24+ και S24 Ultra έχουν πάχος 7,7 και 8,6 χιλιοστών, αντίστοιχα.

Εάν η Samsung καταφέρει να επιτύχει αυτόν τον στόχο, το επόμενο αναδιπλούμενο μοντέλο της θα είναι σημαντικά λεπτότερο από το τρέχον Fold6. Ακόμη και αν καταφέρει να φτάσει το πάχος του S24 Ultra, θα είναι 3,5 χιλιοστά λεπτότερο από το Fold6 όταν είναι διπλωμένο.

Εκτός από τη μείωση του πάχους, η ομάδα MX της Samsung εργάζεται επίσης για τη μείωση του βάρους της συσκευής. Ο στόχος είναι να φέρει το βάρος του επόμενου αναδιπλούμενου μοντέλου κάτω από τα 239 γραμμάρια, που είναι το βάρος του Fold6.
Παράλληλα με αυτές τις προσπάθειες, φημολογείται ότι η Samsung σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο με την ονομασία Galaxy Z Fold6 Slim μέχρι το τέλος του 2024. Αυτή η συσκευή αναμένεται να έχει πάχος 10 χιλιοστά και να διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη 8 ιντσών, σε σύγκριση με την οθόνη 7,6 ιντσών του τρέχοντος Fold6.

Η Samsung δεν περιορίζεται μόνο στη βελτίωση του υλικού εξοπλισμού. Η εταιρεία φέρεται να συνεργάζεται με την Google και άλλους προγραμματιστές εφαρμογών για Android, με στόχο τη δημιουργία περιεχομένου και εφαρμογών ειδικά σχεδιασμένων για αναδιπλούμενες συσκευές. Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία χρήσης των αναδιπλούμενων smartphones, προσφέροντας εφαρμογές που εκμεταλλεύονται πλήρως τις μοναδικές δυνατότητες αυτών των συσκευών.

  • Like 1