Τα τελευταία foldable smartphones της Samsung -τα Galaxy Z Fold 6 και Flip 6-, στηρίζονται στο One UI 6.1.1, υποστηρίζοντας αρκετές νέες λειτουργίες.

Οι φήμες αναφέρουν ότι η εταιρεία θα φέρει το One UI 6.1.1 και στις τρέχουσες ναυαρχίδες της. Αν τελικά η πληροφορία επιβεβαιωθεί, η κίνηση αυτή θα είναι ασυνήθιστη για την κορεατική εταιρεία, καθώς συνήθως παραλείπει την κυκλοφορία των μικρών εκδόσεων One UI για παλιότερες συσκευές, προχωρόντας σε ενημερώσεις μόνο με την επόμενη μεγάλη έκδοση του Android. Τώρα, όμως η Samsung επιβεβαίωσε ποιες συσκευές θα λάβουν το One UI 6.1.1 μαζί με τα πιθανά χαρακτηριστικά.

Ένας moderator της Samsung στο φόρουμ της κορεατικής κοινότητας ανέφερε λεπτομερώς τις Galaxy συσκευές που θα λάβουν την ενημέρωση One UI 6.1.1. Αυτές είναι οι εξής:

  • Galaxy S24 series
  • Σειρά Galaxy S23, συμπεριλαμβανομένου του S23 FE
  • Σειρά Galaxy S22
  • Galaxy Z Fold 5
  • Galaxy Z Flip 5
  • Galaxy Z Fold 4
  • Galaxy Z Flip 4
  • Galaxy Tab S9
  • Galaxy Tab S8

Ουσιαστικά, η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το One UI 6.1.1 πριν από το One UI 7 σε όλες τις ναυαρχίδες των Galaxy smartphone και tablet που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 2-3 χρόνια. Η μόνη αξιοσημείωτη παράλειψη από τη λίστα είναι τα Galaxy S21, Galaxy Z Fold 3 και Flip 3, τα οποία έλαβαν την ενημέρωση One UI 6.1 με περιορισμένες λειτουργίες Galaxy AI τον Μάιο του 2024.

Η Samsung πιθανότατα θα ενημερώσει αυτές και άλλες συσκευές που δεν βρίσκονται στην παραπάνω λίστα, απευθείας στο One UI 7 το οποίο έχει βάση το Android 15, και αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος ή στις αρχές του 2025.

Σε μια ξεχωριστή δημοσίευση, ένας άλλος moderator της κορεατικής κοινότητας της Samsung, μέρος της ομάδας που είναι υπεύθυνη για τις κάμερες των Galaxy smartphone, ανέλυσε λεπτομερώς τα διάφορα χαρακτηριστικά κάμερας του One UI 6.1.1 που θα έρθουν σε παλαιότερες συσκευές Galaxy.

Τα νέα χαρακτηριστικά Auto Zoom και Flex Camcorder του Flip 6 θα περάσουν στο Flip 5, αλλά όχι στο Fold 5 λόγω των διαφορών στο form factor. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι νέες λειτουργίες Galaxy AI, όπως το Sketch to Image, το Live Effect και το Portrait Studio, θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε όλες τις συσκευές Galaxy που θα λάβουν το One UI 6.1.1. Οι λειτουργίες αυτές βρίσκονται ακόμα υπό ανάπτυξη και αν η Samsung αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα, τα σχέδιά της μπορεί να αλλάξουν.

Ο moderator δεν παρείχε λεπτομερές χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του One UI 6.1.1 σε παλιότερα μοντέλα της Samsung. Ωστόσο με βάση το προηγούμενο ιστορικό της Samsung, τα Galaxy S24 και Fold 5/Flip 5 θα πρέπει να λάβουν την ενημέρωση τον Αύγουστο του 2024.

Οι φήμες αναφέρουν ακόμα ότι η κορεατική εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια μεγάλη ενημέρωση με επίκεντρο την κάμερα για τη σειρά Galaxy S24 και αργότερα για άλλες ναυαρχίδες, η οποία μπορεί να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, ενσωματώνοντας βελτιώσεις που έχουν σχέση με το Galaxy AI.

  • Like 1