Επέκταση για τη σειρά των έξυπνων ρολογιών της Samsung, με την εταιρεία να ανακοινώνει στο Παρίσι και στο Unpacked event, ένα Ultra μοντέλο. 

Το νέο Galaxy Watch Ultra είναι σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πιο απαιτητικών χρηστών και τοποθετείται στην αγορά ως ένα ρολόι σχεδιασμένο για απόδοση σε εξωτερικούς χώρους, συνδυάζοντας ανθεκτικότητα με προηγμένες λειτουργίες fitness. Ο σχεδιασμός του διαφέρει σημαντικά με αυτό του «απλού» Galaxy Watch χωρίς να είναι κυκλικός, κατάλληλος για διάφορα περιβάλλοντα και δραστηριότητες. Η χρήση του έντονου πορτοκαλί χρώματος στο σχεδιασμό εκφράζει σύμφωνα με τη Samsung θετική ενέργεια και το καθιστά εύκολα αναγνωρίσιμο. Επιπλέον το σύστημα Dynamic Lug επιτρέπει την εύκολη αλλαγή λουριών με ένα κλικ για πολλαπλές επιλογές σε ότι αφορά την εμφάνιση του ρολογιού ενώ ο εργονομικός σχεδιασμός εξασφαλίζει καλύτερη εφαρμογή, βελτιώνοντας την ακρίβεια των μετρήσεων.

Κατασκευασμένο από τιτάνιο υψηλής ποιότητας, το κορυφαίο Galaxy Watch προσφέρει εξαιρετική ανθεκτικότητα χωρίς να θυσιάζει την κομψότητα. Η βελτιωμένη ανθεκτικότητά του περιλαμβάνει αντοχή στο νερό σε βάθος ωκεανού (10ATM & IPx8), ανθεκτικότητα στη σκόνη (IP6X), και συμμόρφωση με τα πρότυπα στρατού των ΗΠΑ (810H). Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει σε ακραίες θερμοκρασίες από -20°C έως 55°C, καθιστώντας το κατάλληλο για χρήση σε διάφορα περιβάλλοντα.

image.jpeg.b1abe4ee1d2b09833ba66f39ed09e789.jpeg

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Ultra που προωθεί η Samsung είναι οι προσόψεις ρολογιού για ημέρα και νύχτα. Το χαρακτηριστικό περιλαμβάνει μια αυτοματοποιημένη νυχτερινή λειτουργία που βελτιστοποιεί την αναγνωσιμότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χρήσιμο για νυχτερινές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως αναφέρθηκε, το Galaxy Watch Ultra βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα που περιλαμβάνει τον πρώτο επεξεργαστή 3nm για smartwatch, το Exynos W1000, κατασκευής Samsung. Ο νέος επεξεργαστής, μαζί με ένα ολοκαίνουριο σύστημα Dual GPS (L1 + L5), εξασφαλίζει βελτιωμένη απόδοση και ακρίβεια στον εντοπισμό θέσης. Ακόμα ο αισθητήρας BioActive δεύτερης γενιάς προσφέρει πλήρη έλεγχο της καρδιακής λειτουργίας. Αναλυτικά, περιλαμβάνει ενημέρωση καρδιακού ρυθμού, ειδοποιώντας τους χρήστες αν ο ρυθμός ηρεμίας παραμένει εκτός φυσιολογικού εύρους για 10 λεπτά. Διαθέτει επίσης λειτουργία IHRN για ανίχνευση και ειδοποίηση ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού. Επιπλέον, προσφέρει ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG) και ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib).

Όπως και τα άλλα μοντέλα στη σειρά, παρέχει έγκαιρα εκπαιδευτικά μηνύματα για ομαλές μετρήσεις BIA (Bioelectrical Impedance Analysis), δίνοντας κίνητρο μέσω μηνυμάτων που βοηθούν τους χρήστες να επιτύχουν τους στόχους τους με εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής και φυσικής κατάστασης.

 

Διαθέτει ακόμα προηγμένη αναγνώριση έμμηνου ρύσης, χρησιμοποιώντας εγκεκριμένο αλγόριθμο από το FDA της Natural Cycles για να προβλέπει περιόδους βάσει της θερμοκρασίας του δέρματος και να παρέχει εκτιμήσεις ωορρηξίας. 

image.jpeg.5046bced20413bf4c6accabb1e94f57a.jpeg

Σε ότι αφορά την αυτονομία, η μπαταρία του Ultra έχει χωρητικότητα 590mAh, προσφέροντας εκτεταμένη διάρκεια ζωής. Σε κανονική χρήση, μπορεί να διαρκέσει έως και 48 ώρες, ενώ με τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να φτάσει -θεωρητικά- |τις 100 ώρες. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για χρήστες που συμμετέχουν σε παρατεταμένες υπαίθριες δραστηριότητες.

Στα διαθέσιμα κουμπιά, ξεχωρίζει αμέσως το Quick Button, ένα προσαρμόσιμο κουμπί που προσφέρει γρήγορη και ακριβή χρήση κατά τη διάρκεια της άσκησης, με δυνατότητα προγραμματισμού της ενέργειας που επιθυμεί ο χρήστης. Υπάρχει ακόμα και δυνατότητα συρήνας έκτακτης ανάγκης στα 85dB που μπορεί να ακουστεί σε απόσταση έως 180 μέτρων, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τους χρήστες σε απομακρυσμένες περιοχές.

Το Galaxy AI κάνει την εμφάνισή του και στο Watch Ultra ενσωματώνοντας προηγμένες λειτουργίες ύπνου με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και με τη Samsung να αναφέρει κατά την παρουσίαση ότι είναι το πρώτο smartwatch στην αγορά με σχετικές λειτουργίες. Ο AI αλγόριθμος βελτιώνει την ακρίβεια της ανάλυσης ύπνου, παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες για τα στάδια του ύπνου. Ακόμα, προσφέρει μια νέα λειτουργία Energy Score, η οποία αξιολογεί την καθημερινή κατάσταση του χρήστη βάσει διαφόρων παραγόντων, βοηθώντας στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων.

image.jpeg.4b2611b3d764b1095fe13813f8b460d0.jpeg

Βασικό χαρακτηριστικό του Ultra είναι η εξατομικευμένη εμπειρία. Συγκεκριμένα προσφέρει προηγμένες μετρήσεις για ποδηλασία, όπως το FTP (Functional Threshold Power), και εξατομικευμένες ζώνες καρδιακού ρυθμού για ασκήσεις που περιλαμβάνουν τρέξιμο. Με αυτά τα χαρακτηριστικά όπως αναφέρει η Samsung, οι χρήστες μπορούν να προπονούνται πιο αποτελεσματικά και να αποφεύγουν τραυματισμούς.

Για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων, το Ultra αναμενόμενα προσφέρει εκτεταμένες επιλογές διαδρομών άσκησης. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν συγκεκριμένες τοποθεσίες και διαδρομές κοντά στην τρέχουσα θέση τους, ενώ το ρολόι προτείνει κοντινές διαδρομές με λεπτομέρειες όπως διάρκεια, αξιολογήσεις και δημοφιλία.

Αποτελώντας σημαντικό κομμάτι για το οικοσύστημα της Samsung όπως η αντίστοιχη πρόταση της Apple, το Galaxy Watch Ultra προσφέρει μια συνδεδεμένη εμπειρία με άλλες συσκευές Galaxy. Περιλαμβάνει λειτουργίες όπως το Double Pinch για εύκολο έλεγχο -στα πρότυπα των τελευταίων Apple Watch- γρήγορο έλεγχο με συσκευές Foldable, και ένα χειριστήριο κάμερας για λήψη φωτογραφιών από απόσταση.

Η τεχνολογία WNR (Wind Noise Reduction) με τη δύναμη του AI βελτιώνει την ποιότητα των κλήσεων σε εξωτερικούς χώρους. Το σύστημα διπλού μικροφώνου και ο προσαρμοστικός σχηματισμός δέσμης εξασφαλίζουν καθαρό ήχο ακόμα και σε συνθήκες που επικρατούν άνεμοι.

Όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα που ανακοίνωσε η Samsung στο Unpacked -εκτός Galaxy Ring-, το Galaxy Watch Ultra θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 24 Ιουλίου με τιμή 699€.

  • Like 1
  • Haha 1