Εκτός των foldable smartphone της (Galaxy Z Flip6 και Fold6) καθώς και του Ultra smartwatch της, η Samsung ανανεώνει και την κλασσική σειρά των Galaxy Watch, η οποία πλέον αποτελείται από ένα μοντέλο, χωρίς την παρουσία κάποιας Classic έκδοσης.

Το Galaxy Watch 7 έρχεται με αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στις λειτουργίες που προσφέρει, με το Galaxy AI να κάνει κι’ εδώ την εμφάνισή του.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, το Galaxy Watch 7 διατίθεται σε δύο μεγέθη, 44mm και 40mm. Το περίβλημα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο υψηλής ποιότητας, ενώ η οθόνη προστατεύεται από κρύσταλλο ζαφειριού για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Σε σύγκριση με το περσινό μοντέλο, το Galaxy Watch 7 έχει ελαφρώς λεπτότερο προφίλ, με πάχος 9.7mm. Θα κυκλοφορήσει σε 3 χρώματα, πράσινο, ασημί και κρεμ.


Η AMOLED οθόνη του Galaxy Watch 7 έχει ανάλυση 480x480 pixels για το μοντέλο των 44mm και 432x432 pixels για το μοντέλο των 40mm. Η φωτεινότητα φτάνει τα 3000 nits, εξασφαλίζοντας πολύ καλή ορατότητα ακόμα και σε συνθήκες έντονου φωτισμού. Η περιστρεφόμενη στεφάνη γύρω από την οθόνη επιτρέπει εύκολη πλοήγηση στο μενού και τις εφαρμογές, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των Galaxy Watch αν εξαιρέσουμε την απουσία του χαρακτηριστικού πριν 2 χρόνια.

galaxywatch7_1.jpg.90f5d0391d7b587f01229dec7c6c62c1.jpg

Όσον αφορά την αυτονομία, το Galaxy Watch 7 διαθέτει όπως και πέρσι μπαταρία 425mAh για το μοντέλο των 44mm και 300mAh για το μοντέλο των 40mm. Η Samsung υπόσχεται διάρκεια έως και 48 ώρες με μία φόρτιση σε κανονική χρήση. Υποστηρίζεται επίσης γρήγορη ασύρματη φόρτιση, επιτρέποντας στους χρήστες να φορτίσουν γρήγορα το ρολόι τους όταν χρειάζεται.

Ένας τομέας όπου το Galaxy Watch 7 δίνει ιδιαίτερη έμφαση είναι αναμενόμενα η παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης και της υγείας. Το ρολόι ενσωματώνει αισθητήρα BioActive 2ης γενιάς, ο οποίος προσφέρει ακριβείς μετρήσεις καρδιακού ρυθμού, οξυγόνου στο αίμα και άλλων βιομετρικών δεδομένων. Υποστηρίζει πάνω από 90 διαφορετικά προγράμματα άσκησης, από τρέξιμο και κολύμβηση μέχρι γιόγκα και πιλάτες.

Μια νέα λειτουργία που εισάγεται στο Galaxy Watch 7 είναι το Energy Score. Πρόκειται για μια βαθμολογία που υπολογίζεται με βάση διάφορους παράγοντες όπως ο ύπνος, η φυσική δραστηριότητα και ο καρδιακός ρυθμός, δίνοντας στο χρήστη μια εικόνα για τη συνολική του ενέργεια και ευεξία κάθε μέρα. Με βάση το Energy Score, το ρολόι μπορεί να προτείνει προσαρμοσμένα προγράμματα άσκησης ή ξεκούρασης.

Ένα άλλος τομέας -σχετιζόμενος με την υγεία- στο οποίο έχει βελτιωθεί σημαντικά στο Galaxy Watch7`είναι η παρακολούθηση του ύπνου. Χρησιμοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, το ρολόι αναλύει τα στάδια του ύπνου με μεγαλύτερη ακρίβεια, χ ανιχνεύοντας διαταραχές όπως η υπνική άπνοια και παρέχοντας εξατομικευμένες συμβουλές για βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Εκτός από την ανάλυση του ύπνου, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται και για την παροχή έξυπνων απαντήσεων στα μηνύματα αν και χωρίς την υποστήριξη ελληνικών. Το νέο Watch μπορεί να αναλύσει το περιεχόμενο των συνομιλιών και να προτείνει σχετικές απαντήσεις, διευκολύνοντας την επικοινωνία από τον καρπό.

image.jpeg.9389fc2424a1d6106f106ded776ed975.jpeg

Όπως και ο προκάτοχός του, το Galaxy Watch 7 στηρίζεται στο λειτουργικό σύστημα Wear OS της Goole, σε συνδυασμό με το One UI Watch της ίδιας της Samsung. Υποστηρίζει πλέον περισσότερες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών όπως τα WhatsApp, YouTube Music και Strava, επεκτείνοντας έτσι τις δυνατότητές του. 

Μια άλλη καινοτομία είναι η λειτουργία Double Pinch η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν διάφορες λειτουργίες του ρολογιού με απλές χειρονομίες, όπως η ένωση των δακτύλων. Για παράδειγμα, οι χρήστες να απαντήσουν σε κλήσεις, να κάνουν λήψη φωτογραφιών ή να ελέγξουν την αναπαραγωγή μουσικής χωρίς να αγγίξουν την οθόνη.

Ευχάριστη πινελιά είναι η υποστήριξη λειτουργιών για οικογένειες. Συγκεκριμένα οι γονείς μπορούν να ρυθμίσουν το ρολόι σε λειτουργία για παιδιά, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν την τοποθεσία των παιδιών τους και να ελέγχουν τις επαφές και τις εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Η συνδεσιμότητα του Galaxy Watch 7 περιλαμβάνει Bluetooth 5.3, Wi-Fi, NFC και προαιρετικά LTE, κάτι που υποστηρίζεται κανονικά και στη χώρα μας. Διαθέτει επίσης GPS διπλής συχνότητας για πιο ακριβή παρακολούθηση της θέσης κατά τη διάρκεια υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Το Galaxy Watch 7 θα κυκλοφορήσει και στη χώρα μας στις 24 Ιουλίου στα κλασσικά 2 μεγέθη των 40mm και 44mm. Στην πρώτη περίπτωση το κόστος έχει οριστεί στα 319,90€ ενώ στη δεύτερη στα 349,90€. Παράλληλα η Samsung θα διαθέσει στην αγορά και τις LTE εκδόσεις, με επιπλέον κόστος 50€.