Μπορεί στο καλοκαιρινό Unpacked, η Samsung να έδωσε μεγάλη έμφαση στα wearables όπως στο Galaxy Ultra και Galaxy Watch7, όμως μάθαμε και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το Galaxy Ring, το έξυπνο δαχτυλίδι της εταιρείας.

Με τιμή 449€, το Galaxy Ring θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ και σε 4 ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Σε αντίθεση με προηγούμενες φήμες, η πλήρης χρήση του Galaxy Ring δεν θα απαιτεί κάποια μηνιαία συνδρομή.

Το προϊόν διαθέτει πλαίσιο από τιτάνιο και διατίθεται σε σε χρυσό, ασημί και μαύρο χρώμα. Με πλάτος 7 χιλιοστά και πάχος 2,6 χιλιοστά, το Galaxy Ring είναι λεπτότερο από ανταγωνιστικά μοντέλα και ζυγίζει 2,3 έως 3 γραμμάρια, ανάλογα με το μέγεθος. Διαθέτει αντοχή στο νερό 10ATM και πιστοποίηση IP68.

image.jpeg.7956e3fad824399292c45ce532338408.jpeg

Η θήκη φόρτισης του Galaxy Ring ξεχωρίζει χάρη στο διαφανή σχεδιασμό και την παρουσία LED. Προσφέρει 1,5 φορές τη χωρητικότητα της μπαταρίας του δαχτυλιδιού, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει 6 έως 7 ημέρες με μία φόρτιση, ενώ η πλήρης φόρτιση διαρκεί περίπου 80 λεπτά.
Η Samsung προσφέρει κιτ μέτρησης μεγέθους, καθώς το σωστό μέγεθος είναι κρίσιμο για την άνεση, τις σωστές μετρήσεις και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τα μικρότερα μεγέθη (5-11) προσφέρουν 6 ημέρες αυτονομία, ενώ τα μεγαλύτερα φτάνουν τις 7 ημέρες.

Το Galaxy Ring επικεντρώνεται στην παρακολούθηση της υγείας και ευεξίας του χρήστη. Διαθέτει επιταχυνσιόμετρο, οπτικό αισθητήρα καρδιακού ρυθμού και αισθητήρα θερμοκρασίας δέρματος. Παρακολουθεί ύπνο, καρδιακό ρυθμό και δραστηριότητα, ενώ εισάγει νέες μετρήσεις βασισμένες σε τεχνητή νοημοσύνη, όπως το Energy Score και εξατομικευμένες συμβουλές ευεξίας.

Το λογισμικό περιλαμβάνει παρακολούθηση κύκλου, ειδοποιήσεις για υψηλό/χαμηλό καρδιακό ρυθμό, μετρήσεις καρδιακού ρυθμού σε πραγματικό χρόνο, αυτόματη ανίχνευση άσκησης και ειδοποιήσεις αδράνειας. Δεν διαθέτει όμως ανίχνευση υπνικής άπνοιας ή ειδοποιήσεις ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού, χαρακτηριστικά που παραμένουν αποκλειστικά στα νέα Galaxy Watches.

image.jpeg.36e459bb0738a49b4bb45283130769ea.jpeg

Το Galaxy Ring είναι συμβατό μόνο με Android συσκευές που υποστηρίζουν την εφαρμογή Samsung Health. Ορισμένες λειτουργίες, όπως το Energy Score και το Find My Ring, απαιτούν συσκευή Galaxy. Όταν συνδυάζεται με τη χρήση Galaxy Watch, η εφαρμογή Samsung Health επιλέγει την πιο αξιόπιστη πηγή δεδομένων μεταξύ ρολογιού και δαχτυλιδιού.

Μία από τις καινοτομίες του έξυπνου δαχτυλιδιού της Samsung είναι η χειρονομία double pinch, που επιτρέπει τον έλεγχο της κάμερας του smartphone ή την απενεργοποίηση ενός ξυπνητηριού, χωρίς χέρια. Ωστόσο, αρχικά θα είναι διαθέσιμη μόνο για τα Z Fold 6 και Z Flip 6, με την υποστήριξη για το S24 να έρχεται σύντομα.

Οι προπαραγγελίες για το Galaxy Ring ξεκινούν άμεσα, με τη γενική διαθεσιμότητα να ορίζεται για τις 24 Ιουλίου.

  • Like 2
  • Confused 2
  • Haha 19