Την κατηγορία των wearables εμπλουτίζει η Samsung, όπου πριν λίγο στο καλοκαιρινό Unpacked, ανακοίνωσε τα νέα της κορυφαία ασύρματα ακουστικά, τα Galaxy Buds 3 και Galaxy Buds 3 Pro.

Και τα δύο μοντέλα έρχονται με σημαντικές βελτιώσεις τόσο στο σχεδιασμό όσο και στις λειτουργίες τους ενώ μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης.

Τόσο τα Galaxy Buds 3 όσο και τα Galaxy Buds 3 Pro διαθέτουν ένα νέο, πιο κομψό σχεδιασμό που στοχεύει στη βελτίωση της εργονομίας και της άνεσης κατά τη χρήση. Η Samsung έχει χρησιμοποιήσει υπολογιστική ανάλυση και τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιστοποιήσει το σχήμα των ακουστικών, βασιζόμενη σε εκτεταμένα δεδομένα σχημάτων και μεγεθών αυτιών. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την εταιρεία είναι ακουστικά που προσφέρουν καλύτερη εφαρμογή και άνεση για μεγαλύτερο εύρος χρηστών.

image.jpeg.ef14fd13485211105068ebc5fb1791bd.jpeg

Και τα δύο μοντέλα ενσωματώνουν προηγμένες λειτουργίες ακύρωσης θορύβου (ANC) και λειτουργία περιβάλλοντος ήχου. Η τεχνολογία ANC έχει βελτιωθεί, προσφέροντας καλύτερη απομόνωση από εξωτερικούς θορύβους με τη βοήθεια μάλιστα του Galaxy AI. Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν βελτιστοποίηση ήχου βάσει χρήσης και περιβάλλοντος χώρου, προσαρμόζοντας τον ήχο και το ANC ανάλογα με τις συνθήκες και μιας δοκιμής ακοής, προσφέροντας ενίσχυση έως και 20dB.

Η Samsung έχει επίσης δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα κλήσεων, με τα Galaxy Buds 3 και Buds 3 Pro να προσφέρουν βελτιωμένη ευκρίνεια στις φωνητικές συνομιλίες, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως το beamforming για να εξασφαλίσουν καθαρό ήχο ακόμα και σε θορυβώδη περιβάλλοντα.

Η AI λειτουργία που προωθεί η Samsung με τα νέα Buds είναι αυτή του "Διερμηνέα" που υποστηρίζεται και από τα δύο μοντέλα. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν σε διαφορετικές γλώσσες σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες μπορούν να μιλήσουν στο μικρόφωνο των ακουστικών και η μετάφραση θα ακουστεί από το ηχείο του συνδεδεμένου smartphone. Υποστηρίζονται 16 γλώσσες (όχι όμως τα Ελληνικά), καθιστώντας τα ακουστικά χρήσιμα για ταξίδια ή διεθνείς επαγγελματικές συναντήσεις.

Η φωνητική υποβοήθηση AI είναι επίσης διαθέσιμη και στα δύο μοντέλα. Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το Bixby hands-free λέγοντας απλά "Hi, Bixby", επιτρέποντας εύκολο έλεγχο των λειτουργιών χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουν τα ακουστικά ή το τηλέφωνό τους.
Ενδιαφέρον παρουσίαζει και η υποστήριξη Auracast για κοινή χρήση ήχου και Bluetooth 5.4 για αυτόματη εναλλαγή μεταξύ συσκευών Galaxy, και Εύρεση Samsung για εντοπισμό των ακουστικών σε περίπτωση που αυτά χαθούν.

image.jpeg.a06587e97eb5da5e87cd20e8b64af933.jpeg

Galaxy Buds 3:

Ρίχνοντας μια πιο συγκεκριμένη ματιά σε κάθε μοντέλο ξεχωριστά, τα Galaxy Buds 3 διαθέτουν σχεδιασμό ανοιχτού τύπου, που επιτρέπει στους χρήστες να παραμένουν σε επαφή με το περιβάλλον τους ενώ απολαμβάνουν τη μουσική τους. Η απλή έκδοση των νέων Buds ενσωματώνει ένα μονόδρομο δυναμικό οδηγό 11mm, ο οποίος προσφέρει «ισορροπημένο ήχο για ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών». Παρά το μικρότερο μέγεθός τους, τα Buds 3 υποστηρίζουν ήχο υψηλής ανάλυσης 24bit/48kHz.

Εντυπωσιακή είναι η αυτονομία τους αφού προσφέρουν έως και 8 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής με το ANC απενεργοποιημένο, και συνολικά έως 30 ώρες με τη θήκη φόρτισης. Με το ANC ενεργοποιημένο, οι χρόνοι αυτοί μειώνονται σε 5 και 24 ώρες αντίστοιχα.

Galaxy Buds 3 Pro:

Αναμενόμενα, τα Galaxy Buds 3 Pro αποτελούν την κορυφαία πρόταση της Samsung στα ασύρματα ακουστικά. Διαθέτουν ένα πιο εξελιγμένο και μοντέρνο σχεδιασμό με φωτισμό blade, που προσθέτει μια μοντέρνα πινελιά στην εμφάνισή τους.

Ο ήχος στα Buds 3 Pro είναι σημαντικά αναβαθμισμένος χάρη στα ενισχυμένα ηχεία 2 δρόμων, που συνδυάζουν ένα δυναμικό οδηγό 10.5mm με ένα planar οδηγό 6.1mm. Η διάταξη αυτή επιτρέπει την αναπαραγωγή ενός ευρύτερου φάσματος συχνοτήτων, προσφέροντας πιο λεπτομερή και ακριβή ήχο. Επιπλέον, υποστηρίζουν ήχο υψηλής ανάλυσης 24bit/96kHz, προσφέροντας ποιότητα ήχου studio σε ασύρματη μετάδοση.
Τα Buds 3 Pro διαθέτουν επίσης διπλό ενισχυτή, επιτρέποντας ανεξάρτητο έλεγχο των υψηλών και χαμηλών συχνοτήτων για βελτιωμένη ποιότητα ήχου. Η ακύρωση θορύβου είναι πιο προηγμένη σε σύγκριση με τα Buds 3, προσφέροντας έως και 33dB μείωση θορύβου.

Η αυτονομία εδώ είναι μικρότερη από τα Buds 3 λόγω των πιο απαιτητικών λειτουργιών,  παραμένοντας εντυπωσιακή. Προσφέρουν έως 7 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής με το ANC απενεργοποιημένο και συνολικά 30 ώρες με τη θήκη φόρτισης. Με το ANC ενεργοποιημένο, οι χρόνοι αυτοί είναι 6 και 24 ώρες αντίστοιχα.

Όπως και τα περισσότερα προιόντα που ανακοινώθηκαν στο καλοκαιρινό Unpacked, έτσι και τα Galaxy Buds 3 και Buds 3 Pro θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας στις 24 Ιουλίου με τιμές 179.90€ 249,90€ αντίστοιχα.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 1
  • Haha 1