Οι αρχικές εκτιμήσεις ήθελαν τη συσκευή να υποστηρίζει μόνο κινητά της Samsung, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, καθώς η νοτιοκορεατική εταιρία θεωρεί ότι η υποστήριξη κινητών με λειτουργικό Android 11 ή νεότερο προσθέτει αξία στο προϊόν.

Η Samsung παρουσίασε το Galaxy Ring στη διάρκεια της εκδήλωσης Unpacked νωρίτερα μέσα στον Ιούλιο. Παρότι το έξυπνο δαχτυλίδι δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για αγορά -αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις 24 Ιουλίου- εντοπίστηκαν διάφορα θέματα συμβατότητας κατά την παρουσίαση. Αρχικά, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μια συσκευή η οποία θα υποστήριζε αποκλειστικά και μόνο κινητά της Samsung, με πολλούς reviewers στο διαδίκτυο να καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Όμως, αποδεικνύεται πως το Galaxy Ring μπορεί να συνδεθεί και με κινητά Android άλλων εταιριών.

Ο M. Μπράντον Λι, που δραστηριοποιείται κυρίως στο YouTube, σε ανάρτησή του στο X δείχνει το Galaxy Ring να έχει συνδεθεί με κινητό άλλης εταιρίας. Παρότι η συμβατότητα αυτή δεν έχει ελεγχθεί ακόμη ευρέως, φαίνεται πως το Galaxy Ring λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με άλλα wearables της Samsung, με το χρήστη να καλείται να εγκαταστήσει εφαρμογές όπως οι Galaxy Wearable, Samsung Health και SmartThings, προκειμένου να ρυθμιστεί η συσκευή έτσι ώστε να συνεργάζεται με κινητό τρίτης εταιρίας.

Η Samsung ανανέωσε επίσης το περιεχόμενο του επίσημου δελτίου τύπου, ώστε να επισημαίνεται το ότι το Galaxy Ring υποστηρίζει όλα τα κινητά με λειτουργικό Android 11 ή νεότερο, εφόσον διαθέτουν τουλάχιστον 1,5GB RAM. Προηγούμενη εκδοχή του δελτίου τύπου ανέφερε ότι το Galaxy Ring ήταν συμβατό μόνο με "κινητά Galaxy με Android 11.0 ή νεότερο". Από ό,τι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης του Galaxy Ring με κινητά Android άλλων εταιριών. Μάλιστα, φημολογείται ότι η Samsung ενδέχεται στο μέλλον να προσθέσει και την υποστήριξη του iOS.

Όπως και με τα άλλα wearables της Samsung, οι χρήστες θα στερηθούν ορισμένες λειτουργίες, εφόσον συνδέσουν το Galaxy Ring με κινητό Android άλλης εταιρίας. Λειτουργίες όπως οι Energy Score, προτάσεις υγείας μέσω της Galaxy AI, Find My Ring και ο έλεγχος της κάμερας ή η απόρριψη ειδοποιήσεων μέσω χειρονομιών δεν θα υπάρχουν σε αυτές τις συσκευές. Αντίθετα, άλλες βασικές λειτουργίες, όπως η καταμέτρηση βημάτων, η καταγραφή του ύπνου και η παρακολούθηση των σφυγμών, καθώς και συμβουλές ευεξίας, αυτόματος εντοπισμός άσκησης και άλλες παραμένουν διαθέσιμες σε κινητά Android τρίτων εταιριών.

Αντίθετα με άλλα δημοφιλή έξυπνα δαχτυλίδια, όπως το Oura Ring και το Ultrahuman Ring Air, που υποστηρίζουν συσκευές Android και iOS, το Galaxy Ring της Samsung αρχικά έμοιαζε περιορισμένο, καθώς παρουσιάστηκε σαν συμβατό μόνο με συσκευές Galaxy. Φαίνεται πως αυτό θα μείωνε αισθητά τη χρησιμότητα, τη δημοφιλία και τη συνολική αξία της συσκευής. Το ευτύχημα είναι ότι η Samsung αντιλήφθηκε νωρίς το σφάλμα και επέκτεινε την υποστήριξη ώστε να περιλαμβάνονται και τα κινητά άλλων εταιριών.

  • Haha 2