Τα τελευταία δύο χρόνια, οι κατασκευαστές συσκευών Android έχουν βελτιώσει σημαντικά την υποστήριξη παλαιότερων μοντέλων με ενημερώσεις ασφαλείας και αναβαθμίσεις λειτουργικού.

Η Samsung και η Google πρωτοστατούν, προσφέροντας έως και επτά χρόνια υποστήριξης για ορισμένες συσκευές, σε αντίθεση με το παρελθόν όπου δύο χρόνια ήταν ο κανόνας.

Ένας σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία ενημερώσεων είναι οι επεξεργαστές και η υποστήριξή τους, με δύο εταιρίες να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στο χώρο του Android, η Qualcomm και η MediaTek. Καθώς οι επεξεργαστές παλαιώνουν, η υποστήριξή τους γίνεται δυσκολότερη, περιορίζοντας τις δυνατότητες αναβάθμισης των συσκευών.

Ο Chris Patrick της Qualcomm αναγνωρίζει αυτή την πρόκληση και υποσχέται σύντομα ανακοινώσεις για την αντιμετώπισή της. Τονίζει ότι η διαδικασία ενημερώσεων είναι πολύπλοκη και δαπανηρή για τους κατασκευαστές συσκευών.

Η Qualcomm εργάζεται εδώ και χρόνια με την Google και τους κατασκευαστές για να βελτιώσει τη δομή του κώδικα και να απλοποιήσει τη διαδικασία ενημερώσεων. Αυτές οι αλλαγές στοχεύουν στη μείωση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές στην ενημέρωση των συσκευών τους.

Ο Patrick υπαινίσσεται ότι η Qualcomm θα κάνει σημαντικές ανακοινώσεις αργότερα μέσα στο έτος σχετικά με αυτές τις βελτιώσεις. Πιθανόν κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στην IFA τον Σεπτέμβριο ή στο Snapdragon Summit τον Οκτώβριο, με το δεύτερο να θεωρείται πιθανότερο.

Αν και μένει να μάθουμε σημαντικές λεπτομέρειες, οι υποσχέσεις αυτές ίσως φέρουν μια μικρή επανάσταση στη διαδικασία των Android ενημερώσεων, αν και δεν εγγυώνται αυτόματα επτά χρόνια υποστήριξης για όλες τις συσκευές. Ωστόσο, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της παρατεταμένης υποστήριξης των Android συσκευών.

  • Like 2