Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται, ενόψει των όποιων τελικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, η Qualcomm διερεύνησε την πιθανότητα εξαγοράς τμημάτων της διεύθυνσης σχεδιασμού της Intel, καθώς η δεύτερη αντιμετωπίζει δυσκολία στην εξασφάλιση κεφαλαίων και συζητά την περίπτωση πώλησης επιχειρηματικών μονάδων της και άλλων περιουσιακών στοιχείων, όπως αναφέρουν άτομα που έχουν γνώση της κατάστασης.

Άλλα τμήματα της Intel, όπως τη διεύθυνση διακομιστών, φαντάζουν λιγότερο ελκυστικά για την Qualcomm, δήλωσε έτερη δημοσιογραφική πηγή με γνώση των δραστηριοτήτων της Qualcomm.

Η Qualcomm δεν έχει προσεγγίσει την Intel σχετικά με μια πιθανή εξαγορά και αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδιά της, δήλωσε εκπρόσωπος της Intel. Από την πλευρά της, η Intel παραμένει «βαθιά αφοσιωμένη στις επιχειρηματικές [της] δραστηριότητες για τα PC", σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις.

Η Qualcomm αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Η Qualcomm, με αποτίμηση η οποία ανέρχεται στα 184 δισεκατομμύρια δολάρια, γνωστή για τους επεξεργαστές της, που χρησιμοποιούνται σε πολλές συσκευές και μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται κολοσσοί όπως η Apple, φέρεται να επεξεργάζεται εδώ και μήνες σχέδια για την εξαγορά τμημάτων της Intel. Πάντως, το ενδιαφέρον και τα σχέδια της Qualcomm δεν έχουν οριστικοποιηθεί και μπορεί να αλλάξουν, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι δύο πηγές αρνήθηκαν να κατονομαστούν, καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση να συζητήσουν το θέμα δημοσίως.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Intel ανακοίνωσε αποκαρδιωτικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς στη διάρκειά του καταγράφηκε μεταξύ άλλων μείωση του προσωπικού της κατά 15% και αναστολή στην καταβολή μερισμάτων. Τα διευθυντικά στελέχη αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες ως προς το πώς θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τα κατασκευαστικά σχέδια της εταιρείας, εξασφαλίζοντας παράλληλα μετρητά.

Τα έσοδα από τον τομέα πελατών PC μειώθηκαν κατά 8%, υποχωρώντας στα 29,3 δισ. δολάρια πέρυσι, εν μέσω μιας συνολικότερα αναιμικής εικόνας στην αγορά των PC.

Η Intel κατασκευάζει επεξεργαστές για φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο. Στελέχη της δήλωσαν ότι η εισαγωγή των υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης θα οδηγήσει τους καταναλωτές στην αναβάθμιση των υπολογιστών τους και θα δημιουργήσει περισσότερες πωλήσεις.

Εντωμεταξύ, κατά το τελευταίο οικονομικό έτος η Qualcomm κατέγραψε συνολικά έσοδα ύψους 35,82 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Intel παρουσίασε ένα νέο τσιπ για PC με την ονομασία Lunar Lake και τα στελέχη της δήλωσαν ότι προσφέρει ανώτερες επιδόσεις για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ανέλαβε την κατασκευή σημαντικού μέρους των επεξεργαστών αυτών, κάτι που ιστορικά η Intel εκτελούσε εσωτερικά.

Το διοικητικό συμβούλιο της Intel πρόκειται να συνεδριάσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να σταθμίσει πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Πατ Γκέλσινγκερ, η οποία έχει τη στήριξη και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών, σχετικά με τον τρόπο περικοπής των δραστηριοτήτων της Intel, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης μετρητών. Στις πιθανές επιλογές περιλαμβάνεται η πώληση της μονάδας προγραμματιζόμενων τσιπ, Altera, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

  • Like 1
  • Sad 1
  • Haha 3