Η OPPO παρουσίασε στην Ίμπιζα πριν λίγη ώρα τα νέα μέλη της σειράς Reno, τα Reno 12 5G και Reno 12 Pro 5G, τα οποία συνδυάζουν AI λειτουργίες με "δυνατά|" τεχνικά χαρακτηριστικά και εμφάνιση.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν μια ειδική έκδοση του MediaTek Dimensity 7300-Energy For Reno SoC, το οποίο κατασκευάζεται με τεχνολογία 4nm και προσφέρει εξαιρετική ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και ενεργειακής απόδοσης. Επιπλέον, η OPPO έχει εφοδιάσει τα Reno 12 και Reno 12 Pro με μπαταρία χωρητικότητας 5.000mAh και τεχνολογία ταχείας φόρτισης 80W SUPERVOOC, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν εκτεταμένη αυτονομία και γρήγορη φόρτιση.

image.jpeg.9a9d5e1dbec02ee9acddb09f42a1dd8e.jpeg

image.jpeg.a25e736aee8ac96269a18bd35ba6c66c.jpeg
Oppo Reno 12 5G

Όπως προστάζει ο καιρός, α Reno 12 και Reno 12 Pro έρχονται με μια σειρά από χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης (AI) που στόχο έχουν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα των χρηστών. Το AI Eraser 2.0 επιτρέπει την αφαίρεση ανεπιθύμητων αντικειμένων και ατόμων από τις φωτογραφίες με ευκολία, ενώ το AI Clear Face βελτιώνει τις λεπτομέρειες του προσώπου σε ομαδικές φωτογραφίες που λαμβάνονται με την μπροστινή κάμερα. Επιπλέον, το AI Best Face μπορεί να διορθώσει εκφράσεις κλειστών ματιών σε ομαδικές φωτογραφίες, εξασφαλίζοντας ότι όλοι οι συμμετέχοντες εμφανίζονται στα καλύτερά τους.

Το AI Studio επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπουν φωτογραφίες του εαυτού τους σε ψηφιακά avatar ή φωτογραφίες προφίλ, ενώ το AI Toolbox προσφέρει προσαρμοσμένες συστάσεις AI ανάλογα με τη δραστηριότητα του χρήστη στο τηλέφωνο. Τέλος, το AI Recording Summary διευκολύνει τη δημιουργία περιλήψεων από ηχητικό περιεχόμενο, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο.

Σε ότι αφορά το hardware, το Reno 12 5G διαθέτει μια κομψή και ανθεκτική σχεδίαση με πάχος μόλις 7,6mm και βάρος 177 γραμμάρια. Η γυάλινη πίσω όψη διαθέτει μια νέα υφή Fluid Ripple που δημιουργεί ένα τρισδιάστατο οπτικό εφέ σε μια επίπεδη επιφάνεια. Η συσκευή είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα, Astro Silver και Matte Brown, καλύπτοντας διαφορετικά γούστα. Η οθόνη 6,7 ιντσών του Reno 12 είναι μια 3D καμπύλη οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και εξαιρετικά λεπτά πλαίσια για μια πιο εντυπωσιακή εμπειρία. Προστατεύεται από το Corning Gorilla Glass 7i για αντοχή απέναντι σε γρατσουνιές και πτώσεις.

opporeno12series_6.jpg.8c5d6e4208a8a45a60dfd5851d8c4772.jpgOppo Reno 12 Pro 5G

Στον τομέα της φωτογραφίας, το Reno 12 διαθέτει ένα σύστημα τριπλής κάμερας με έναν κύριο αισθητήρα Sony LYT-600 50MP με All Pixel Omni-Directional PDAF και OIS για γρήγορη και σταθερή εστίαση. Η λειτουργία Portrait Mode με 2x in-sensor zoom επιτρέπει την καταγραφή πορτρέτων που μοιάζουν σύμφωνα με την Oppo με επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές. Η selfie κάμερα των 32MP υποστηρίζει λειτουργία Portrait Mode και AI Portrait Retouching για να βελτιώσει τα πορτραίτα του χρήστη.

Από την άλλη πλευρά, το Reno 12 Pro 5G ξεχωρίζει με την οθόνη Infinite View 6,7 ιντσών, η οποία όντως εντυπωσιάζει από κοντά, με την Oppo να αναφέρει μάλιστα ότι «διαθέτει την πιο προηγμένη τεχνολογία οθόνης που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε smartphone». Συνδυάζει την πρακτικότητα με την κομψότητα για να προσφέρει μια οθόνη που συνδυάζει τη διευρυμένη εμφάνιση και το στρογγυλεμένο κράτημα μιας κυρτής οθόνης, με την ακριβή αναγνώριση αφής και την ανθεκτικότητα μιας επίπεδης οθόνης, ενώνοντας σε μία συσκευή τους δύο αυτούς κόσμους.

Παρά τη μικρή κυρτότητα στην αριστερή και δεξιά πλευρά όπου το γυαλί ακουμπά το υπόλοιπο σώμα της συσκευής, ένα από τα πλεονεκτήματα της είναι η σημαντική μείωση των τυχαίων αγγιγμάτων στην άκρη της οθόνης, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα ομαλό και άνετο κράτημα που ταιριάζει καλύτερα στα χέρια σας. Το Reno 12 Pro είναι διαθέσιμο σε δύο εντυπωσιακά χρώματα, Nebula Silver και Nebula Black, με την πίσω όψη να διαθέτει τη μοναδική υφή Fluid Ripple για ένα εντυπωσιακό οπτικό εφέ.

image.jpeg.b3f7cf561ce63acab0f4a20a2ea0c32d.jpeg

image.jpeg.388971c8676c1410bb91a203d5b4772d.jpeg

Αντίστοιχα το σύστημα κάμερας του Reno 12 Pro περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικούς φακούς με εύρος από 0,6x έως 5x zoom, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράφουν τα πάντα, από μεγάλα τοπία μέχρι κοντινά πορτρέτα, με εξαιρετική ποιότητα. Ο κύριος αισθητήρας Sony LYT-600 50MP με All Pixel Omni-Directional PDAF και OIS εξασφαλίζει ταχύτατη και σταθερή εστίαση για κρυστάλλινα καθαρές φωτογραφίες. Η νέα selife κάμερα αυτή τη φορά στα 50MP υποστηρίζει αυτόματη εστίαση και λειτουργία Portrait Mode, με δυνατότητα προσαρμογής χαρακτηριστικών όπως το σχήμα του προσώπου, η γραμμή των μαλλιών και τα ζυγωματικά για φυσικά αποτελέσματα. Στα 8MP παραμένει ο υπερευγώνιος φακός ενώ ο τηλεφακός είναι και αυτός στα 50MP.

Τόσο το Reno 12 όσο και το Reno 12 Pro ενσωματώνουν την τεχνολογία επικοινωνίας AI LinkBoost της OPPO, η οποία βελτιώνει τη λήψη σήματος και βελτιστοποιεί την επιλογή δικτύου χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο AI σε επίπεδο συστήματος. Έτσι η Oppo εξασφαλίζει σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση ακόμη και σε περιοχές με αδύναμη κάλυψη σήματος ή σε συνθήκες με συμφόρηση δικτύου. Επιπλέον, το χαρακτηριστικό BeaconLink επιτρέπει φωνητικές κλήσεις μεταξύ συσκευών μέσω Bluetooth σε απόσταση έως και 200 μέτρων, ακόμη και σε περιβάλλοντα χωρίς σύνδεση δικτύου.

Και τα δύο μοντέλα κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις 8 Ιουλίου με τιμή €549,90 για το Reno 12 και €599,90 για την Pro έκδοση. Μέχρι τέλος Αυγούστου η Oppo θα έχει σε ισχύ προωθητική ενέργεια και για τια δύο μοντέλα χαρίζοντας εγγύηση 3 ετών αλλά και ακουστικά δώρο.