Μιλώντας σε μία τηλεδιάσκεψη με επενδυτές και αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα 2ου τριμήνου του οικονομικού έτους 2022, ο CEO της Αμερικάνικης εταιρείας Jen-Hsun Huang έκανε γνωστά ότι σύμφωνα με εκτίμηση του, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά.
«Αναμένεται να συνεχίσουμε να βλέπουμε ένα περιορισμένο εφοδιαστικά περιβάλλον για το μεγαλύτερο διάστημα της επόμενης χρονιάς, αυτή είναι η εκτίμηση μου για την ώρα» φαίνεται να δήλωσε ο κ. Huang. Αν και η Nvidia έχει κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες στο συγκεκριμένο τομέα, εντούτοις η ζήτηση εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από την προσφορά εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης chips.
Τα πράγματα πάντως δείχνουν να καλυτερεύουν -τουλάχιστον όσον αφορά με τη διαθεσιμότητα των προϊόντων της Nvidia- και τις επόμενες εβδομάδες «θα πέσουν στην αγορά» περισσότερες κάρτες γραφικών GeForce RTX 30-series και με τιμές κοντά στις προτεινόμενες από τους κατασκευαστές. Επίσης, οι κάρτες γραφικών Radeon RX 6600 XT εξακολουθούν να πωλούνται στην προτεινόμενη τιμή τους -ή και χαμηλότερα- καθώς τα καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο ειδικότερα συνεχίζουν να έχουν αρκετό απόθεμα. Μπορεί να μην είμαστε ακόμα σε θέση να αγοράζουμε ακριβώς την κάρτα γραφικών που επιθυμούμε σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται ελαφρώς.
Παρά την έλλειψη, η Nvidia κατάφερε να καταγράψει ρεκόρ εσόδων για το 2ο τρίμηνο, έσοδα που έφτασαν τα $6,51 δισεκατομμύρια και παρουσιάζονται αυξημένα κατά 68% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Τα έσοδα από το τμήμα gaming έφτασαν τα $3,06 δισεκατομμύρια παρουσιάζοντας αύξηση 85% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι οι κάρτες γραφικών γραφικών LHR (Lite Hash Rate) που σχεδιάστηκαν για να καμφθεί η ζήτηση για λόγους cryptomining αντιπροσωπεύουν πια το 80% των συνολικών αποστολών. Από την άλλη, οι κάρτες που κάνουν χρήση CMP (Cryptocurrency Mining Processor) απέτυχαν να «πιάσουν τον στόχο που είχε θέσει η Nvidia» με τα έσοδα από τις πωλήσεις τους να φτάνουν μόλις τα $266 εκατομμύρια όταν η εταιρεία είχε κάνει λόγο για πωλήσεις $400 εκατομμυρίων.
ΣΧΟΛΙΑ (61)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση