Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως η MSI δείχνει πλέον ιδιαίτερο ζήλο να μπει δυναμικά στην αγορά των portables και All-in-one συστημάτων. Τα περισσότερα netbooks και notebooks που είδαμε είχαν δυνατά χαρακτηριστικά και τιμή κοντά στα 600-700 Ευρώ, κάτι που τα καθιστά σαφώς αρκετά ανταγωνιστικά έναντι των υπολοίπων με παρόμοια specs και υψηλότερη τιμή. Για παράδειγμα, αρκεί να δούμε το U270, ένα Brazos ULV E-250 APU, με ξεχωριστή κάρτα γραφικών Radeon HD6310, 12’’ inches LED HD οθόνη, HDMI και USB 3.0 το οποίο στοιχίζει περί των 500 Ευρώ και το καθιστά πολύ καλή επιλογή τους αριστούχους απόφοιτους 3ης λυκείου.
Τα ακριβά μοντέλα της MSI στεγάζουν έναν Core i5 Sandy Bridge Mobile, όπου εκεί ξεφεύγουμε πλέον από το portable της υπόθεσης και αρχίζουμε να μιλάμε για desktop replacements. Αν και η τιμή δεν ξεπερνάει τα 750 Ευρώ, το X460 αποτελεί μία τίμια λύση για κάποιον που θέλει ένα mid-range επιδόσεων laptop. Βέβαια, για να μειωθεί η τιμή αφαιρέθηκε η ξεχωριστή κάρτα γραφικών.
Ένα νέο feature που είδαμε ήταν το Time Stamp Backup. Πρόκειται για ένα κουμπί, το οποίο θέτει τον υπολογιστή σε κατάσταση αδρανοποίησης και ταυτόχρονα παίρνει backup και κάνει save τις εργασίες σας. Το Laptop που έχει αυτό το χαρακτηριστικό ονομάζεται CX640, έρχεται με Core i5 2410M, ξεχωριστή κάρτα GeForce GT520M, 2GB DDR3, 500GB δίσκο και 15.6’’ ίντσες οθόνη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μας έγινε ξεχωριστή παρουσίαση του DynAudio. Μπήκαμε λοιπόν σε ένα πλήρως ηχομονωμένο δωμάτιο, στο οποίο μας έγινε παρουσίαση της ηχητικής δυναμικής του DynAudio. Η διαφορά; Τεράστια, αφού ακούγαμε και νιώθαμε τον ήχο ζωντανό και τρισδιάστατο. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι άνθρωποι της MSI ήταν πολύ τυπικοί αφού μας επέτρεψαν να ελέγξουμε πλήρως τις συνδέσεις και τα DVD που έγινε η σύγκριση ανάμεσα στα δύο laptop (MSI GT680 και ένα άλλο άλλης εταιρείας).
Όσο προχωρούσαμε, βλέπαμε όλο και καλύτερα μοντέλα από πλευρά επιδόσεων. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η MSI εμπιστεύεται την Intel για τα high-end netbook της αφού όλα διαθέτουν τον Core i5 Mobile. Επέλεξαν τα κρατήσουν την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, και να προωθήσουν την ποιότητα του ήχου και την εικόνας προσφέροντας τεχνολογίες όπως MS Premium Sound THX TruStudio Pro και MSI Cinema Pro playback quality. Ένα τέτοιο laptop ήταν το FR720.
Για το τέλος αφήσαμε το πιο δυνατό laptop της MSI. Πραγματικά μας εντυπωσίασε και πιστεύουμε ότι αξίζει οπωσδήποτε η αγορά του λόγω του πολύ καλού portable gaming for money αλλά και των χαρακτηριστικών του. Συγκεκριμένα, διαθέτει έναν Intel Core i7 Mobile, ξεχωριστή κάρτα γραφικών GeForce GT555M GDDR5 1GB, 250x2 GB σε Raid 0, USB3 και όλες εκείνες τις τεχνολογίες σχετικά με τον ήχο και την εικόνα: TDE, THX, Full HD (1080p). Εκτός από αυτό η MSI έφτιαξε ένα gaming design που μας θύμισε AlienWare. Φώτα στο πλάι, φωτιζόμενο ambient πληκτρολόγιο κατασκευασμένο από την SteelSeries!
Σειρά είχαν οι κάρτες γραφικών και οι μητρικές από τις οποίες είχαμε την ευχάριστη έκπληξη της 6990! Δυστυχώς υπάρχει NDA οπότε sorry no pictures. Εκεί είδαμε τις ήδη υπάρχουσες GTX560 και 580 για nVIDIA ενώ αντίστοιχες υλοποιήσεις υπήρχαν και από το στρατόπεδο της AMD με τις Radeon 6970 και 6950 να δεσπόζουν στα ράφια. Δώστε προσοχή στις Lightning Series!
Την σκυτάλη πήραν οι μητρικές. Αν θυμάστε, πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την MSI GP67A-GD65, όπου εκεί κάναμε μία μεγάλη κουβέντα για τα προβλήματα στο VDrop, το OC Genie κ.α. Είδαμε από κοντά την Marshall, και εδώ ας μας επιτραπεί η έκφραση «τούμπανο», αφού όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες διαθέτει 7!! PCI-E 2.0. Δείτε το B3 Reviesion αυτοκόλλητο που συνοδεύει τις μητρικές.
Η περιήγηση έφτασε στο τέλος της με τα μοντέλα All-In-One PC. Πραγματικά μας εντυπωσίασαν το πόσο μπροστά έχει φτάσει η τεχνολογία, κάνοντας ένα σπίτι γεμάτο PC, ασύρματες συνδέσεις, home backup servers, HTPC, media players κ.α. Όλα μπορούν να γίνουν με το άγγιγμα του χεριού στην touch screen οθόνη, ενώ είναι κομψά σχεδιασμένα και παρέχουν την κατάλληλη αισθητική για το σαλόνι χωρίς να σας κυνηγάει η σύντροφός σας Αξίζει να σημειώσουμε ότι καταναλώνουν μόλις 40W, κάτι το οποίο είδαμε από τα Kill-a-Watt όργανα μέτρησης που είχαν τοποθετήσει οι τεχνικοί της MSI.
ΣΧΟΛΙΑ (4)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση