Ο σύγχρονος πολιτισμός ψηφιοποιείται ολοένα και περισσότερο και οι περισσότερες σύγχρονες ανέσεις συνδέονται και σχετίζονται σε κάποια μορφή ή έκταση με του ημιαγωγούς (chips κάθε είδους, επεξεργαστές, ελεγκτές κ.ά.), κάτι που θα δώσει στα έθνη που παράγουν ή στις οντότητες που παράγουν/προμηθεύουν ημιαγωγούς ξεχωριστό γεωπολιτικό πλεονέκτημα, παρόμοιο με αυτό που απολαμβάνουν οι πετρελαιοπαραγωγοί στις μέρες μας. Η τοποθεσία των «αποθεμάτων πετρελαίου καθόρισε τη γεωπολιτική τις τελευταίες πέντε δεκαετίες» είπε ο Pat Gelsinger. «Το που βρίσκονται οι αλυσίδες εφοδιασμού τεχνολογίας και που κατασκευάζονται οι ημιαγωγοί θα είναι πιο σημαντικό για τις επόμενες πέντε δεκαετίες» πρόσθεσε.
Μία -πικρή- γεύση του τι ακριβώς εννοεί ο κ. Gelsinger πήραμε την τελευταία διετία όταν οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού ημιαγωγών αντιμετώπισαν προβλήματα από το 2020 και μετά, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί σημαντικά πληθώρα άλλων βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών, του κλάδου των κατασκευών, των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και πολλών άλλων. Σε αντίθεση με το πετρέλαιο, το οποίο είναι ένας φυσικός πόρος με γεωγραφικούς περιορισμούς, οι ημιαγωγοί μπορούν να κατασκευαστούν σχεδόν οπουδήποτε και υπόκεινται μόνο σε γεωπολιτικούς και εμπορικούς φραγμούς ή περιορισμούς πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger καλεί για μία ευρύτερη γεωγραφική εξάπλωση της παραγωγής ημιαγωγών, έτσι ώστε οι αλυσίδες εφοδιασμού να είναι ανθεκτικές σε διακοπές και προβλήματα εξαιτίας απρόβλεπτων γεγονότων.
«Χρειαζόμαστε αυτήν την γεωγραφικά ισορροπημένη ανθεκτική αλυσίδα εφοδιασμού» δήλωσε ο Pat Gelsinger, ο οποίος είναι μεγάλος υποστηρικτής της ιδέας της κατασκευής ημιαγωγών επί Αμερικανικού εδάφους, όχι μόνο για την κάλυψη της τοπικής ζήτησης, αλλά και για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού. Ο νόμος CHIPS που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προβλέπει περισσότερα από $200 δισεκατομμύρια σε δημόσιες επενδύσεις στην κατασκευή ημιαγωγών και την τεχνολογική έρευνα.
- 1
ΣΧΟΛΙΑ (32)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση