Πρόσφατα, η Intel επέκτεινε το πρόγραμμα “bug bounty” της, με στόχο να ανακαλυφθούν, αν υπάρχουν, και άλλα κενά ασφαλείας ή ευπάθειες σαν τα Spectre και Meltdown.

Παρόλα αυτά, καλείται να βρεθεί αντιμέτωπη στα δικαστήρια με πελάτες της, είτε ιδιώτες, είτε εταιρείες. Γνωρίζαμε ότι από τον Ιανουάριο, είχαν υποβληθεί τουλάχιστον τρεις συλλογικές αγωγές εξαιτίας των ευπαθειών που δημοσιοποιήθηκαν, όμως σύμφωνα με μία κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (SEC), το σύνολο των συλλογικών αγωγών (class action lawsuits) ξεπέρασε τις 30, από πελάτες και επενδυτικές εταιρείες.

Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι η Intel παραβίασε τη νομοθεσία όταν διαβεβαίωνε ότι τα προϊόντα της ήταν ασφαλή για χρήση, ισχυρισμός που οι ευπάθειες Meltdown και Spectre αποκάλυψαν ότι ήταν αναληθής.

Στις αγωγές τους, οι πελάτες της εταιρείας ζητούν αποζημιώσεις, ωστόσο είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αναφερθούμε σε χρηματικά ποσά. Σύμφωνα επίσης με τη κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η Intel βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο συλλογικές αγωγές από μετόχους της, που ισχυρίζονται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Intel απέτυχαν να απαντήσουν με πειστικότητα στα ερωτήματα σχετικά με την δραστηριότητα του Brian Krzanich, CEO της Intel, ο οποίος πριν δημοσιοποιηθούν τα ευρήματα για τις ευπάθειες των επεξεργαστών της εταιρείας, πούλησε μεγάλο μέρος των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία.

Οι ευπάθειες, όπως οι Spectre και Meltdown βρίσκονται στους επεξεργαστές από το… 1995 ωστόσο μόλις πρόσφατα οι ερευνητές της Google ειδοποίησαν την Intel σχετικά, και πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2017.

Engadget