Τα τελευταία μοντέλα επεξεργαστών της Intel, συγκεκριμένα οι σειρές Core 13ης και 14ης γενιάς, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην κοινότητα των χρηστών PC.

Κι' αυτό διότι πολλοί κάτοχοι των συγκεκριμένων επεξεργαστών αναφέρουν συχνά κρασαρίσματα παιχνιδιών και γενική αστάθεια στα συστήματά τους.

Η εταιρεία, μετά από εκτεταμένη έρευνα, εντόπισε την πηγή του προβλήματος. Σύμφωνα με τον Thomas Hannaford, εκπρόσωπο της Intel, η αιτία είναι η "αυξημένη τάση λειτουργίας" των επεξεργαστών. Αυτό οφείλεται σε έναν αλγόριθμο στον μικροκώδικα που οδηγεί σε λανθασμένα αιτήματα τάσης προς τον επεξεργαστή.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην αγορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Alderon Games, η οποία δημοσίευσε βίντεο στο YouTube αποκαλύπτοντας "χιλιάδες" κρασαρίματα του παιχνιδιού τους "Path of Titans" σε συστήματα με τους συγκεκριμένους επεξεργαστές. Επιπλέον, το γνωστό κανάλι τεχνολογίας Gamers Nexus έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι δεν μπορεί να συστήσει τους επεξεργαστές της Intel αυτή τη στιγμή.

Η Intel έχει ήδη αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και εργάζεται πυρετωδώς για την επίλυσή της. Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα διορθωτικό πρόγραμμα (patch) για τον μικροκώδικα στα μέσα Αυγούστου. Το πρόγραμμα αυτό θα διατεθεί στους κατασκευαστές motherboard, οι οποίοι με τη σειρά τους θα το ενσωματώσουν στις ενημερώσεις BIOS των προϊόντων τους.

Μέχρι τότε, η Intel συμβουλεύει τους επηρεαζόμενους χρήστες να επικοινωνήσουν με το τμήμα υποστήριξης της εταιρείας για βοήθεια. Αν και έχουν γίνει προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος μέσω ενημερώσεων BIOS από τους κατασκευαστές motherboard, αυτές δεν έχουν καταφέρει να επιλύσουν πλήρως το ζήτημα.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για την Intel, η οποία καλείται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πελατών της και να διασφαλίσει τη σταθερότητα των προϊόντων της στο μέλλον.

  • Thanks 1
  • Haha 11