Η καταναλωτική όσο και επιχειρησιακής κλάσης πλατφόρμα της εταιρείας που θα κυκλοφορήσουν το 2020 δεν θα διαθέτουν CSM (Compatibility Support Module), το συστατικό δηλαδή που επιτρέπει σε UEFI-unaware λειτουργικά συστήματα και bootable συσκευές να τρέχουν σε νεότερες συσκευές και συστήματα με firmware UEFI.
Μέχρι το 2020, θα υποστηρίζονται συσκευές επιπέδου UEFI Class 3, κάτι που ουσιαστικά σηματοδοτεί το τέλος των λειτουργικών συστημάτων 32-bit σε νεότερους υπολογιστές, καθώς τόσο οι desktop διανομές Linux όσο και τα Windows 32-bit απαιτούν CSM. Οι χρήστες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν λογισμικό 32-bit που τρέχει σε 64-bit Windows μέσω WoW64.
Η απουσία πάντως του CSM θα επηρρεάσει συσκευές με 16-bit OpROM, όπως παλαιότερες κάρτες δικτύου και παλαιότερους RAID HBAs (Host Bus Adapters). Αυτό σημαίνει πως είναι απαραίτητο να βασιστείτε σε OS-based εφαρμογές/ προγράμματα για να διαχειριστείτε τέτοιου είδους συσκευές.
Οι νεότερες εκδόσεις του Windows Secure Boot για τη λειτουργία τους θα απαιτούν συσκευές UEFI Class 3. Η εκκίνηση (boot) επίσης χρησιμοποιώντας τη βασική σας οθόνη με κάρτες γραφικών που είναι παλαιότερες των τεσσάρων ετών –που λανσαρίστηκαν πριν το 2013- και οι οποίες δεν διαθέτουν UEFI-ready BIOS θα επηρεαστεί επίσης.
Site: TechPowerUp
ΣΧΟΛΙΑ (28)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση