Όταν το περασμένο Νοέμβριο υπήρξαν οι πρώτες αναφορές για αποχώρηση της Intel από την αγορά των wearable gadgets, η εταιρεία τις διάψευδε κατηγορηματικά.

Τώρα μια νέα αναφορά από το CNBC φέρει την Intel να αποχωρεί οριστικά από τη συγκεκριμένη αγορά, έχοντας προχωρήσει πριν δύο εβδομάδες στην κατάργηση του σχετικού τμήματος που ασχολείται με έξυπνα ρολόγια και fitness trackers. Όπως αναφέρει η πηγή του CNBC, η Intel προχώρησε στην απόλυση του 80% των εργαζομένων του τμήματος ήδη από τον Νοέμβριο του 2016 ενώ οι υπόλοιποι έχουν μεταφερθεί στο τμήμα που ασχολείται με projects γύρω από την επαυξημένη πραγματικότητα.

 

Αρκετοί εργαζόμενοι του τμήματος wearable προέρχονταν από την Basis, μια εταιιρεία που η Intel εξαγόρασε το 2014 έναντι ποσού 100 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αποτελέσει μέρος της προσπάθειας για να αποτελέσει ένα σημαντικό παίκτη στην αγορά των wearable gadgets. Φέτος τα σχέδια της Intel έχουν αλλάξει άρδην κάτι που φανερώνει και η είδηση του περασμένου μήνα, που αναφέρει ότι η εταιρεία εγκαταλείπει και την αγορά των IoT συσκευών, ακυρώνοντας τα dev kits των Galileo, Joule και Edison.

 

Link.png Site: Engadget