Ο πανίσχυρος υπολογιστής της IBM αναλύει δεδομένα με αστραπιαίους ρυθμούς. Μάλιστα, ο Summit κατάφερε εντός 1-2 ημερών να φέρει κάποια πρώτα αποτελέσματα, τα οποία σε άλλους υπολογιστές ίσως χρειάζονταν και μήνες. Ο υπερυπολογιστής βοήθησε τους ερευνητές να εντοπίσουν 77 μοριακές ενώσεις που αξίζει να διερευνηθούν περισσότερο, καθώς την ίδια στιγμή δεκάδες άλλοι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε αναζήτηση θεραπείας του ιού.
Ο Summit έχει ισχύ επεξεργασίας που φτάνει τα 200 petaflops, χάρη στους 4068 κόμβους που διαθέτει. Μάλιστα κάθε κόμβος είναι εξοπλισμένος με δύο επεξεργαστές IBM POWER9 και έξι κάρτες γραφικών Nvidia Tensorcore V100.
Ο υπολογιστής της IBM βρίσκεται στο Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Χάρη στην πρωτοφανή του δύναμη, λέγεται πως θα φέρει την επανάσταση σε τομείς όπως η ενέργεια, η υγεία και η Τεχνητή Νοημοσύνη. Αυτή την περίοδο, ο Summit προσομοιώνει χιλιάδες ενώσεις ώστε να εντοπίσει εκείνες που συνδέονται με την πρωτεΐνη του κορωνοϊού, η οποία επιτρέπει στον ιό να μολύνει τα κύτταρα του ξενιστή.
Ο διευθυντής του Κέντρου Μοριακής Βιοφυσικής Jeremy Smith, αν και ήταν ενθουσιασμένος με την πρόοδο του υπερυπολογιστή της IBM, θέλησε ταυτόχρονα να μετριάσει τις προσδοκίες.
Αναφορά σε κείμενοΤα αποτελέσματα αυτά δεν σημαίνουν πως έχουμε βρει τη θεραπεία. Ωστόσο ελπίζουμε ότι τα υπολογιστικά ευρήματα θα βοηθήσουν σε μελλοντικές μελέτες και θα παράσχουν ένα πλαίσιο όπου οι δοκιμές θα γίνονται πιο στοχευμένα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες χημικές ενώσεις. Μόνο τότε θα μάθουμε αν κάποια από αυτές παρουσιάζει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να περιορίσουν τον ιό.
Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής της IBM Ginni Rometty, δήλωσε ότι έχει ζητήσει από τους διευθυντές των τμημάτων να εξετάσουν όλες τις επιλογές αναφορικά με τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν σε κυβερνητικές και υγειονομικές υπηρεσίες, ώστε το ξέσπασμα του ιού να γίνει διαχειρίσιμο.
Αναφορά σε κείμενοΤο σύστημα Κλινικής Ανάπτυξης της IBM έχει διατεθεί χωρίς επιβάρυνση, στους εθνικούς οργανισμούς υγείας για να μειώσουν το χρόνο και το κόστος των κλινικών δοκιμών παρέχοντας ταυτόχρονα δεδομένα μέσω διαδικτύου. Επίσης, το εργαλείο Operational Insight έχει διατεθεί σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.
- 15
ΣΧΟΛΙΑ (70)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση