Το μέτρο επίσημα είχε ως στόχο να περιορίσει τις συναλλαγές Αμερικανικών εταιρειών (από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο για παράδειγμα) με την Κινέζικο κολοσσό, ωσότου οι Αμερικανικές αρχές και υπηρεσίες προχωρήσουν στις απαραίτητες έρευνες, καθώς υπήρξαν και υπάρχουν ανησυχίες ότι η Huawei μέσω του εξοπλισμού της στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα παρέχει πληροφορίες και πρόσβαση backdoor στην Κινέζικη κυβέρνηση. Οι Αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούσαν να εξαιρεθούν από το μέτρο –της απαγόρευσης οποιασδήποτε συναλλαγής με την Huawei, θα έπρεπε να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την Προσωρινή Γενική Άδεια (Temporary General Licence ή TGL). Η τελευταία επέκταση για την άδεια είχε προγραμματιστεί να λήξει εχθές, ωστόσο το Υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε μία ακόμα επέκταση 90 ημερών την ίδια ημέρα.
«Η επέκταση της Προσωρινής Γενικής Άδειας θα επιτρέψει στους παρόχους τηλεπικοινωνιών να συνεχίσουν να εξυπηρετούν πελάτες σε ορισμένες από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες διαφορετικά θα έμεναν στο σκοτάδι», εξηγεί ο Υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross σε σχετικό Δελτίο Τύπου. Πρόκειται για την τρίτη επέκταση που χορηγείται από τη διοίκηση Trump.
Τα προβλήματα της Huawei ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο στις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, καθώς βρέθηκε και στη μέση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Οι New York Times ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι η διοίκηση Trump εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν ορισμένα προϊόντα από τους περιορισμούς, ώστε οι Αμερικανικές εταιρείες να ξεκινήσουν πάλι να πωλούν ορισμένα προϊόντα της Huawei, όπως τα smartphones της για να μπορούν να τα προμηθεύονται καταναλωτές.
ΣΧΟΛΙΑ (14)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση