Μιλώντας στους παρευρισκόμενους, ο Hu αναφέρθηκε στα περισσότερα από 20 χρόνια συνεργασίας της Huawei με τους Ευρωπαίους πελάτες και συνεργάτες. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Huawei έχει συμβάλει στη σύνδεση περισσότερου από το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ευρώπης με ευρυζωνική πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένων απομακρυσμένων και υποσυνδεδεμένων κοινοτήτων.
Η εταιρεία έχει επίσης συνεργαστεί στενά με τοπικές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη, παρέχοντας μεταφορά γνώσεων και αναπτύσσοντας κοινές λύσεις για να βοηθήσει τις ΜΜΕ να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, η Huawei έχει εξοπλίσει περισσότερους από 20.000 φοιτητές και επαγγελματίες με νέες ψηφιακές δεξιότητες μέσω συνεργασιών με πανεπιστήμια, υποστηρίζοντας τη δημιουργία μελλοντικών ταλέντων στις ΤΠΕ.
Ενώ έχει σημειωθεί πρόοδος, ο Hu τόνισε ότι η Huawei θα ενισχύσει περαιτέρω την υποστήριξη σε βασικούς τομείς όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η καινοτομία, η βιωσιμότητα και η κυβερνοασφάλεια. Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει την κατασκευή ισχυρών 5G δικτύων, οπτικών υποδομών, cloud και λύσεων τεχνητής νοημοσύνης για την προώθηση της ψηφιακής οικονομίας της Ευρώπης.
Η Huawei επεκτείνει επίσης τις συνεργασίες για την προώθηση της τοπικής καινοτομίας, όπως μέσω νέων κοινών κέντρων καινοτομίας και OpenLabs σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατα εγκαινιασμένων εγκαταστάσεων στο Παρίσι. Τα κέντρα αυτά παρέχουν πλατφόρμες για την από κοινού ανάπτυξη προσαρμοσμένων λύσεων για τις βιομηχανίες και την επιτάχυνση των ψηφιακών αναβαθμίσεών τους.
Στο μέτωπο της βιωσιμότητας, η Huawei στοχεύει να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα και να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Για παράδειγμα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει πλωτά ηλιακά πάρκα στην Ισπανία και στην Ολλανδία που παρέχουν καθαρή ενέργεια σε χιλιάδες νοικοκυριά.
Επιπλέον, ο Hu τόνισε ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο παραμένει η πρώτη προτεραιότητα της Huawei. Η εταιρεία έχει εγκαινιάσει πολλαπλά κέντρα που επικεντρώνονται στην προώθηση κοινών προτύπων ασφαλείας, μηχανισμών επαλήθευσης και κοινής καινοτομίας στον τομέα της ασφάλειας μέσω της συνεργασίας με τους ενδιαφερόμενους φορείς.
Στις καταληκτικές του παρατηρήσεις, ο Hu δήλωσε ότι "η Huawei είναι στην Ευρώπη, για την Ευρώπη" και προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας για τη διαμόρφωση ενός πιο πράσινου, ψηφιακού και ασφαλούς μέλλοντος σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Jim Lu, πρόεδρος της Huawei για την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια ο οποίος περιέγραψε τους 4 βασικούς πυλώνες που -όπως είπε- θα επιταχύνουν τις πράσινες και ψηφιακές μεταβάσεις της Ευρώπης.
Με την Ευρώπη να ελπίζει να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος μέχρι το 2050, ο Lu δήλωσε ότι η Huawei πιστεύει ότι η συνδεσιμότητα, το cloud, η καθαρή ενέργεια και η εταιρική σχέση είναι κεντρικής σημασίας για την υποστήριξη αυτής της φιλοδοξίας.
Πρώτον, η συνδεσιμότητα των πάντων μέσω ανθεκτικών δικτύων υψηλής ταχύτητας είναι ζωτικής σημασίας για τη συλλογή, τη μετάδοση και τη χρήση βιομηχανικών δεδομένων, συμβάλλοντας στην προώθηση ευφυών αναβαθμίσεων σε όλους τους τομείς. Η Huawei το επιτρέπει αυτό μέσω λύσεων όπως το 5G που υποστηρίζουν την ανάλυση σε πραγματικό χρόνο και μεγιστοποιούν την αξία των δεδομένων.
Δεύτερος πυλώνας, είναι το cloud ως θεμέλιο για τη βιομηχανική ψηφιοποίηση, με την εταιρεία να παρέχει την υπολογιστική ισχύ για την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Ο Lu υπογράμμισε το μοντέλο καιρού Huawei Pangu που μπορεί να προβλέψει ακραία καιρικά φαινόμενα ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από τις παραδοσιακές μεθόδους.
Ο τρίτος πυλώνας είναι η διαχείριση της ενέργειας μέσω ψηφιακών τεχνολογιών - αυτό που η Huawei αποκαλεί "bits manage watts". Ο Lu δήλωσε ότι οι ψηφιακές λύσεις της Huawei για την ενέργεια έχουν βοηθήσει την Ευρώπη να παράγει 228 δισεκατομμύρια kWh καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας, να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά πάνω από 100 εκατομμύρια τόνους και να δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες πράσινες θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο.
Τέλος, η ανοικτή συνεργασία είναι το κλειδί για την επιτάχυνση των προσπαθειών βιωσιμότητας, με το Lu να υπογραμίζει τη δέσμευση της Huawei να αναπτύξει από κοινού λύσεις προσαρμοσμένες στην Ευρώπη. Στις τελικές του παρατηρήσεις, το στέλεχος της Huawei σημείωσε τη στρατηγική σημασία της Ευρώπης για τις παγκόσμιες δραστηριότητες της εταιρείας, δηλώνοντας ότι η Huawei παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη δέσμευσή της στην περιοχή. Για το σκοπό αυτό θα συνεχίσει να επενδύει τοπικά, να επιδιώκει την ανοικτή συνεργασία με τους εταίρους, να διασφαλίζει την ψηφιακή εμπιστοσύνη και ασφάλεια, καθώς και να εκπληρώνει τις εταιρικές κοινωνικές ευθύνες.
Από τις ομιλίες που ξεχώρισαν ήταν αυτή του Dries Acke, Policy Director της SolarPower Europe. Μιλώντας στο Huawei Connect 2023 στο Παρίσι, o Acke τόνισε την τεράστια επέκταση των ηλιακών φωτοβολταϊκών σε όλη την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι το 2022 σημειώθηκαν ρεκόρ εγκατάστασης για πέμπτη συνεχή χρονιά.
Ο Acke ανέφερε ότι πέρυσι προστέθηκαν πάνω από 40 γιγαβάτ νέας ηλιακής ισχύος, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 25 γιγαβάτ που είχε σημειωθεί ένα χρόνο πριν. Ο ίδιος απέδωσε αυτή την αξιοσημείωτη ανάπτυξη σε μια "ενηλικίωση" των φωτοβολταϊκών από πολιτικής, κοινωνικής και εταιρικής άποψης, με τις κυβερνήσεις θεσπίζουν πλέον υποστηρικτικές πολιτικές, καθώς τα νοικοκυριά και οι εταιρείες αγκαλιάζουν την ηλιακή ενέργεια στις στέγες με πρωτοφανή ρυθμό.
Όσον αφορά τις μελλοντικές προβλέψεις, ο Acke δεν αναμένει ότι η δυναμική θα επιβραδυνθεί αλλά θα εκτοξευθεί. Η SolarPower Europe προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα ξεπεράσει τα 50 γιγαβάτ το 2023 και θα συνεχίσει να ανεβαίνει απότομα στα 76 γιγαβάτ μέχρι το 2027. Μόνο τα επόμενα πέντε χρόνια, τόνισε ο Acke, η Ευρώπη θα εγκαταστήσει περισσότερα φωτοβολταικά από ό,τι τα τελευταία 20 χρόνια συνολικά, ένας πραγματικός δείκτης μετασχηματισμού.
Υπογραμμίζοντας το πόσο έντονη είναι η ανάπτυξη, ο Acke επισήμανε ότι σε κορυφαίες αγορές όπως αυτή της Ισπανίας και της Γερμανίας έρχονται να προστεθούν αυτές της Πολωνίας, της Ολλανδία και όχι μόνο, οι οποίες θα προσθέσουν πάνω από ένα γιγαβάτ νέας ηλιακής ενέργειας ενώ αστειευόμενος δήλωσε ότι οι χώρες με πλούσιο ήλιο δεν είναι πλέον τα μόνα μέρη που επιδιώκουν σοβαρές επενδύσεις με φωτοβολταϊκά. Σε αντίστοιχο πίνακα που προβλήθηκε για τον αριθμό watt που αντιστοιχεί σε κάθε κάτοικο χώρας, η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση, με 531 watt/κάτοικο.
Με την ευρεία εξάπλωση της ηλιακής ενέργειας, ο Acke σημείωσε ότι οι θέσεις εργασίας επίσης γνωρίζουν μεγάλη άνθηση, προβλέποντας ότι το σχετικό εργατικό δυναμικό θα διπλασιαστεί από 650.000 σήμερα σε πάνω από ένα εκατομμύριο μέχρι το 2030, καταλήγοντας ότι «Χρειαζόμαστε περισσότερους ηλεκτρολόγους».