Στον κατάλογο περιλαμβάνονται επιχειρήσεις που ρηγνύουν το «πνεύμα» των συμβάσεων, παραβιάζουν τους «κανόνες της αγοράς», απαγορεύουν προμήθειες σε εταιρείες για «μη εμπορικούς λόγους» και βλάπτουν «τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέρονται» των Κινέζικων επιχειρήσεων. Η Κινέζικη κυβέρνηση δεν κατονόμασε αυτές τις «οντότητες», ούτε έκανε γνωστό με ποιον τρόπο θα τιμωρούσε τους «παραβάτες».
Υπάρχει μία πιθανότητα, αυτή η λίστα να δημιουργήθηκε ως ένα πρόσθετο διαπραγματευτικό χαρτί με στόχο την αφαίρεση της Huawei από την «μαύρη λίστα» του Υπουργείου Εμπορίου ή του Γραφείου Βιομηχανίας και Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά ενδέχεται να μην σημαίνει και πολλά πράγματα.
Εξάλλου η οικονομία της Κίνας εξακολουθεί να εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από τις Αμερικάνικες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εταίρων, συνεργατών και προμηθευτών, και η διακοπή των σχέσεων με αυτές τις εταιρείες ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα για τις εγχώριες επιχειρήσεις και την οικονομία. Αν παρόλα αυτά ανακοινωθεί ότι η Κίνα σκοπεύει να «τιμωρήσει» Αμερικανικές εταιρείες, τότε θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για την βιομηχανία της τεχνολογίας. Εταιρείες όπως οι Intel, Qualcomm και Apple θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα από τον αποκλεισμό τους από την αγορά της Κίνας.
- 1
ΣΧΟΛΙΑ (76)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση