Η ARM, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, έδωσε την εντολή στους εργαζομένους της να αναστείλουν όλες τις ενεργές συμβάσεις, την παροχή υποστήριξης και όλες τις εκκρεμείς δεσμεύσεις με την Huawei και τις θυγατρικές της για να συμμορφωθούν και να ευθυγραμμιστούν με την πολιτική των ΗΠΑ, μετά την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος για τον αποκλεισμό της Κινέζικης εταιρείας από οποιαδήποτε συνεργασία με Αμερικανικές εταιρείες και μετά βεβαίως και από την ένταξη της και των θυγατρικών της στην μαύρη λίστα (Entity List) του Υπουργείου Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στην αρχιτεκτονική της Βρετανικής εταιρείας ΑRM βασίζονται οι περισσότεροι επεξεργαστές για φορητές συσκευές (κινητά, tablets κ.ά) και συσκευές IoT (Internet of Things) στις μέρες μας, και επομένως και οι επεξεργαστές Kirin της HiSilicon, που είναι θυγατρική της Huawei. Στην επιστολή, η ARM επισημαίνει ότι τα σχέδια των επεξεργαστών της περιέχουν Αμερικανικής προέλευσης τεχνολογία και για αυτό αποφάσισε να συμμορφωθεί. Ένας αναλυτής, ο Geoff Blaber της CCS Insight περιέγραψε την συγκεκριμένη κίνηση ως ένα μεγάλο και ανυπέρβλητο χτύπημα στις επιχειρήσεις της Huawei, αφού επηρεάζει την ικανότητα της να σχεδιάζει τους δικούς της επεξεργαστές, αφού όπως είναι γνωστό πληρώνει για δικαιώματα και χρειάζεται την άδεια της ARM για να εκμεταλλεύεται την τεχνολογία της.
Η Huawei εξέδωσε ένα σύντομο δελτίο τύπου για την απόφαση της ARM: «Εκτιμούμε τις στενές σχέσεις μας με τους εταίρους μας, αλλά αναγνωρίζουμε την πίεση που υφίστανται ορισμένοι από αυτούς, ως αποτέλεσμα πολιτικά παρακινούμενων αποφάσεων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η λυπηρή κατάσταση μπορεί να επιλυθεί και προτεραιότητα μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τεχνολογία και προϊόντα παγκόσμιας κλάσης στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο».
Να αναφέρουμε ότι η ARM Holdings που έχει την έδρα της στο Cambridge, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και απασχολεί περίπου 6 χιλιάδες εργαζομένους ενώ διατηρεί γραφεία και στις ΗΠΑ. Η ARM, που αδειοδοτεί δεκάδες εταιρείες [Alcatel-Lucent, AMD, Apple, Atmel, Broadcom, Cirrus Logic, Digital Equipment Corporation, Energy Micro, Freescale, Intel (μέσω της DEC), LG, Marvell Technology Group, Microsoft, η NEC, Nintendo, Nuvoton, Nvidia, Sony, NXP (πρώην Philips), Oki, ON Semiconductor, Psion, Qualcomm, Samsung, Sharp, STMicroelectronics, Symbios Logic, Texas Instruments, VLSI Technology, Yamaha, ZiiLABS κ.ά] εξαγοράστηκε από την Softbank έναντι $32 δισεκατομμυρίων περίπου πριν από τρία χρόνια.
Το 2017, η Ιαπωνική εταιρεία πούλησε το 25% της ARM σε ένα Αραβικό fund με την ονομασία Vision Fund, στο οποίο η ίδια η Softbank κατέχει μεγάλο ποσοστό. Εκτός από την Softbank, ποσοστό στο Vision Fund έχει η Mubadala Investment Company, η Apple αλλά και άλλες εταιρείες. Το Vision Fund με την σειρά του έχει επενδύσει στην εταιρεία Slack, στην Uber, στην Ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roivant κ.ά.
- 3
ΣΧΟΛΙΑ (147)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση