Τo One S, ένα από τα καλύτερα android smartphones που έχει κατασκευάσει ποτέ η HTC, δε θα λάβει πλέον κάποια νέα αναβάθμιση σε πιο πρόσφατη έκδοση της πλατφόρμας του android.

Μόλις 15 μήνες μετά την αρχική του κυκλοφορία, η HTC επιβεβαιώνει ότι η έκδοση 4.1.1 Jelly Bean είναι και η τελευταία που θα υποστηρίξει όσον αφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο, χωρίς να υπάρχει σχέδιο για κυκλοφορία της 4.2 έκδοσης η νεώτερης.

 

Με 1.5 GHz διπύρηνο επεξεργαστή και 1 GB RAM, το One S δε φαίνεται να αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα από πλευράς επιδόσεων για να υποστηρίξει τις πρόσφατες εκδόσεις του Android αν και η στάση της HTC δεν έρχεται ως έκπληξη. Σε αντίστοιχες κινήσεις έχουν προχωρήσει και άλλοι κατασκευαστές μιας και το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στο οικοσύστημα της πλατφόρμας του Android με την Google αρχικά να υποβαθμίζει το θέμα. Με τελευταίες του δηλώσεις, o Sundar Pincahi, το νέο αφεντικό του Android, δηλώνει ότι η Google αναγνωρίζει ότι το θέμα του fragmentation αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα για τους χρήστες.

 

Από την αντιπέρα όχθη, η Apple αν και με πολύ μικρότερη γκάμα συσκευών, καταφέρνει να υποστηρίζει το τριών ετών iPhone 4 με την τελευταία έκδοση του iOS αφήνοντας έξω μερικά μόνο χαρακτηριστικά.

 

Link.png Site: ']theverge.com