Νέο αρνητικό ρεκόρ στα οικονομικά της στοιχεία παρουσίασε η HTC, ανακοινώνοντας σήμερα τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο του 2012. Η πέμπτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία smartphones σημείωσε 79% μείωση στα κέρδη της μέσα σε ένα έτος, ξεπερνώντας ακόμη τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών αλλά και τα δικά της σχέδια.

Συγκεκριμένα η εταιρεία το τελευταίο τρίμηνο σημείωσε κέρδη $133.2 εκατομμυρίων δολαρίων σε συνολικά $2.4 δις δολαρίων σε έσοδα, ενώ τον περασμένο χρόνο οι αριθμοί αυτοί ήταν $636.5 εκατομμύρια σε κέρδη από τα $4.64 δισεκατομμύρια δολάρια εσόδων αντίστοιχα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για έσοδα τουλάχιστον $2.9 δισεκατομμυριων δολαρίων κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

 

Οι άνθρωποι της HTC ευελπιστούν η εταιρεία να επιστρέψει σε θετικά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες ύστερα από την παρουσίαση των νέων της Windows Phone 8 συσκευών 8X και 8S smartphones, καθώς επίσης και του One X+ με το λογισμικό του Android. Το περασμένο έτος είχε παρουσιάσει το τετραπύρηνο One X αλλά και το One S, χωρίς όμως να καταφέρει να αποσπάσει σημαντικά μερίδια από την αγορά, τα οποία μοιράστηκαν από τις εταιρείες Samsung και Apple.

 

Link.png Site: zdnet.com