Δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει για καιρό στη μείωση κόστους του Oculus RiFT, και έτσι η HTC ανακοίνωσε ότι το κόστος του VR headset της, Vive, μειώνεται μόνιμα κατά $200.

Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του HTC Vive διαμορφώνεται τώρα στα $599 στις ΗΠΑ, που είναι $100 περισσότερα από όσα θα ξοδεύατε για να αγοράσετε το RiFT μαζί με τα χειριστήρια Touch. Βεβαίως, η HTC υπολογίζει πως θα λάβετε υπόψη σας την προσέγγιση της στο room-scale VR πριν πάρετε την απόφαση σας για την αγορά ενός headset (στην συσκευασία περιλαμβάνονται δύο wireless controllers, δύο base stations, ακουστικά, το link box και μερικά ακόμη αξεσουάρ). Στην Ευρώπη, η τιμή του HTC Vive είναι €699 ενώ στην Αγγλία £599.

 

Όπως και πριν, έχετε δοκιμαστική πρόσβαση για ένα μήνα στην συνδρομητική υπηρεσία Viveport καθώς και σε δωρεάν τίτλους όπως στο Everest VR και στο Tilt Brush της Google. Η μείωση της τιμής είναι μία ανταγωνιστική κίνηση από την Ταϊβανέζικη εταιρεία, και δεν αποτελεί ένδειξη για τις καλές πωλήσεις ή μη του HTC Vive, ενώ επιπλέον δεν έγινε για λόγους που έχουν να κάνουν με την εκκαθάριση αποθεμάτων. Επιπλέον, δεν αποτελεί κάποια ένδειξη ότι υπάρχει νέο hardware στον ορίζοντα.

 

Σε κάθε περίπτωση ήταν δύσκολο να φανταστούμε ότι η HTC, μετά και την μείωση του κόστους του Oculus RiFT, δεν θα μείωνε την τιμή του Vive, αφού θα ήταν μάλλον λίγες οι πιθανότητες να επενδύσει κάποιος σχεδόν $300 παραπάνω για να απολαύσει μία συγκρίσιμη εμπειρία.

 

Link.png Site: Engadget
Link.png Site: GSMArena