Σε ένα ακόμη βήμα προχώρησε το YouTube, με σκοπό να ανακόψει τη διάδοση τρομοκρατικού και εξτρεμιστικού υλικού μέσω της πλατφόρμας του.

Έτσι, όταν πλέον αναζητεί κανείς βίντεο με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά στα αγγλικά, τότε εμφανίζονται playlist με βίντεο προϋπάρχοντα στο σάιτ, τα οποία αποδομούν την «επιχειρηματολογία στρατολόγησης βίαιων εξτρεμιστικών ομάδων», όπως το Ισλαμικό Κράτος.

 

Η συγκεκριμένη στρατηγική έχει ονομαστεί Redirect Method και προορίζεται για άτομα που ενδεχομένως νιώθουν απομονωμένα και κινδυνεύουν να ριζοσπαστικοποιηθούν, ερχόμενα σε πολύωρη επαφή μέσω του ίντερνετ με ακραία και βίαιη προπαγάνδα. Η Jigsaw, θυγατρική της Alphabet, συνεργάστηκε με την εταιρεία Moonshot CVE, για να αναπτύξει αυτή την προσέγγιση «αντιπροπαγάνδας», ως ένα μέσο εφαρμογής της τεχνολογίας σε παγκόσμιες απειλές.

 

Τώρα, όποτε το YouTube αναγνωρίζει λέξεις-κλειδιά και φράσεις που χρησιμοποιούνται από άτομα τα οποία βρίσκονται σε τέτοια ευάλωτη κατάσταση, θα προβάλλει μία λίστα από επιμελημένα βίντεο τα οποία αντικρούουν και απομυθοποιούν την εξτρεμιστική ιδεολογία.

 

Link.png Site: Verge