Στην κατάθεση υπεράσπισης της ενάντια σε συλλογική αγωγή που δέχτηκε, η Google δε δίστασε να παραδεχτεί ανοιχτά ότι οι χρήστες του Gmail αλλά και των υπολοίπων υπηρεσιών της δεν έχουν κανένα λόγο να τρέφουν ελπίδες περί ιδιωτικότητας των δεδομένων τους.

Ο κολοσσός της αναζήτησης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλοι όσοι εμπιστεύονται τα δεδομένα τους στους servers της Google θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τρίτα πρόσωπα ή εταιρείες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά ακόμα και για διαφημιστικούς σκοπούς:

 

“Όπως ακριβώς ο αποστολέας μιας επιστολής σε συνάδελφο του δεν είναι δυνατό να εκπλαγεί αν μάθει ότι ο βοηθός του παραλήπτη την άνοιξε, έτσι και οι χρήστες του Gmail δεν θα πρέπει να εκπλήσσονται που κάποιος τρίτος μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα τους. Όταν κάποιος εμπιστεύεται τα δεδομένα του συνειδητά σε third-party υπηρεσίες δεν θα πρέπει να έχει προσδοκιές περί ιδιωτικότητας.”

 

Ωστόσο, όπως πολύ σωστά επισημαίνει η Consumer Watchdog, το παράδειγμα της Google δεν ευσταθεί μιας και ο δικός της ρόλος είναι αντίστοιχος με αυτόν του ταχυδρομείου που αναλαμβάνει τη μεταφορά της επιστολής:

 

“Η αναλογία της Google είναι λανθασμένη: το να στέλνεις ένα email είναι σα να παραδίδεις ένα γράμμα στο ταχυδρομείο. Το τελευταίο αποστέλει το γράμμα στην αναγραφόμενη διεύθυνση δίχως να το ανοίγει και να διαβάζει τι γράφει. Έτσι ακριβώς όταν κάποιος στέλνει email περιμένει αυτό να αποσταλεί στον παραλήπτη της επιλογής του χωρίς να διαβαστεί από τη Google.”

 

Source.png Πηγή: http://www.techgear.gr/gmail-users-should-not-expect-privacy-74356/[/url]']techgear