Το Google Play Store εισάγει μια νέα λειτουργία που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των χρηστών Android.

Η δυνατότητα ταυτόχρονης ενημέρωσης πολλαπλών εφαρμογών, ένα χαρακτηριστικό που έλειπε εδώ και καιρό, φαίνεται να κάνει την εμφάνισή της σε ευρεία κλίμακα.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση έρχεται ως συνέχεια μιας προηγούμενης ενημέρωσης που επέτρεπε την ταυτόχρονη εγκατάσταση πολλαπλών νέων εφαρμογών. Ενώ αυτή η λειτουργία ήταν χρήσιμη για την αρχική ρύθμιση μιας συσκευής, η δυνατότητα παράλληλης ενημέρωσης υπαρχόντων εφαρμογών αναμένεται να έχει πιο άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή χρήση.

Σύμφωνα με αναφορές από το 9to5Google, η νέα λειτουργία επιτρέπει την ταυτόχρονη ενημέρωση τριών εφαρμογών, αριθμός που συμβαδίζει με τις δυνατότητες του App Store του iPhone. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το όριο ισχύει επίσης και για τις νέες εγκαταστάσεις εφαρμογών, όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν δύο ταυτόχρονες εργασίες.

image.png.912a995788dcb82ca5c0fd6dfac2360b.png image.png.724e1cd4f66d8ff00d404c5bb47838b3.png

Η εμφάνιση της λειτουργίας σε διάφορες συσκευές και λογαριασμούς χρηστών υποδηλώνει ότι πρόκειται για μια ευρείας κλίμακας αλλαγή από την πλευρά της Google η οποία την ενεργοποιεί σταδιακά. Ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως απάντηση σε ένα από τα πιο μακροχρόνια αιτήματα των χρηστών Android. Μέχρι τώρα, το Play Store ξεκινούσε τη λήψη της επόμενης ενημέρωσης εφαρμογής μόνο αφού ολοκληρωνόταν η εγκατάσταση της προηγούμενης, μια διαδικασία που μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα για χρήστες με πολλές εφαρμογές.

Παρά τις βελτιώσεις, το Google Play Store εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις. Οι χρήστες πρέπει να παραμένουν σε επαγρύπνηση για πιθανές εφαρμογές που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό, ενώ το περιβάλλον της πλατφόρμας εξακολουθεί να περιλαμβάνει διαφημίσεις και καρουσέλ προώθησης εφαρμογών που μπορεί να είναι ενοχλητικά για ορισμένους.

Η Google φαίνεται να ανταποκρίνεται σταδιακά στα αιτήματα των χρηστών για βελτιώσεις στο Play Store. Οι δοκιμές για παράλληλες λήψεις ενημερώσεων είχαν αναφερθεί ήδη από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, με κάποιες αναφορές να χρονολογούνται ακόμη και από το 2019.

  • Like 9
  • Thanks 2
  • Haha 4