Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το Google Maps μέσω του Android Auto θα παρατηρήσουν σύντομα μια σημαντική βελτίωση στην καθοδήγηση λωρίδων.

Η νέα έκδοση της εφαρμογής παρουσιάζει τις πληροφορίες για τις λωρίδες με πιο ευανάγνωστο τρόπο, διευκολύνοντας τους οδηγούς να λάβουν γρήγορες αποφάσεις χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από το δρόμο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το 9to5Google, το ενημερωμένο περιβάλλον εμφανίζει πλέον τα βέλη καθοδήγησης λωρίδων με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Η νέα διάταξη προσφέρει μια πιο ξεκάθαρη απεικόνιση του συνολικού αριθμού των λωρίδων και βοηθά τους οδηγούς να εντοπίσουν ευκολότερα τη σωστή λωρίδα για την πορεία τους.

Η προηγούμενη έκδοση του Google Maps στο Android Auto εμφάνιζε τις πληροφορίες καθοδήγησης λωρίδων σε μια πιο συμπαγή μορφή, κάτω από τις τρέχουσες οδηγίες πλοήγησης. Η νέα προσέγγιση αποσκοπεί στη μείωση της ασάφειας και στη βελτίωση της ασφάλειας κατά την οδήγηση, ιδιαίτερα σε πολύπλοκους κόμβους αυτοκινητοδρόμων ή σε άγνωστους αστικούς δρόμους.

image.png.ca35d2d7d8c3bf450be08464f9ba5ff7.png

Η αναβάθμιση αυτή εντάσσεται σε μια σειρά βελτιώσεων που η Google έχει εισαγάγει πρόσφατα στις πλατφόρμες Maps και Android Auto. Για παράδειγμα, η εταιρεία πρόσθεσε υποστήριξη για το North American Charging Standard (NACS) σε ηλεκτρικά οχήματα εκτός Tesla στην έκδοση beta του Android Auto, διευκολύνοντας τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων στην εύρεση σταθμών φόρτισης.

Επιπλέον, η Google έχει εισαγάγει τη λειτουργία "immersive view", η οποία προσφέρει μια τρισδιάστατη απεικόνιση της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων προσομοιώσεων της κυκλοφορίας και σημαντικών τοποθεσιών. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν μια καλύτερη αίσθηση του περιβάλλοντος πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Οι χρήστες του Android Auto θα χαρούν να μάθουν ότι δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ειδική ενέργεια για να λάβουν τη βελτιωμένη καθοδήγηση λωρίδων. Πρόκειται για μια ενημέρωση που γίνεται σε επίπεδο server, το οποίο σημαίνει ότι θα εμφανιστεί αυτόματα στους περισσότερους χρήστες. Ωστόσο, συνιστάται πάντα η ενημέρωση τόσο της εφαρμογής Android Auto όσο και της εφαρμογής Google Maps στην πιο πρόσφατη έκδοση για να διασφαλιστεί η πλήρης λειτουργικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στην έκδοση του Google Maps για κινητές συσκευές Android. Δεν είναι σαφές αν και πότε η λειτουργία θα επεκταθεί και σε αυτή την πλατφόρμα.

Η Google δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την πλήρη διάθεση της ενημέρωσης, αλλά αναμένεται να φτάσει σταδιακά σε όλους τους χρήστες του Android Auto τις επόμενες εβδομάδες.

  • Like 9
  • Thanks 1
  • Haha 2