Αν και είναι αρκετά μικρότερες στην πλειονότητα των περιπτώσεις από τις ίδιες τις εφαρμογές, εξακολουθούν να “καταναλώνουν” πολλά δεδομένα. Οι μηχανικοί ωστόσο της Google κάνουν προσπάθειες να αντιμετωπίσουν το ζήτημα.
Από ότι φαίνεται, λανσάρουν μία νέα προσέγγιση στις αναβαθμίσεις/ ενημερώσεις των apps, που υπόσχεται να μειώσει δραστικά το μέγεθος τους: πρόκειται για το patching “file-by-file”. Τα patches που προκύπτουν με την συγκεκριμένη μέθοδο είναι 65% μικρότερα από το ίδιο το app, ενώ κάποιες φορές είναι 90% μικρότερα σε μέγεθος. Υπό ορισμένες συνθήκες, η νέα αυτή προσέγγιση μπορεί να κάνει τη διαφορά αν είναι απαραίτητο να αναβαθμίσετε αλλά δεν έχετε πρόσβαση εκείνη την ώρα σε δίκτυο WiFi, παρά μόνο σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.
Η τεχνική αυτή σχετίζεται με τον εντοπισμό τυχόν αλλαγών στα ασυμπίεστα αρχεία. Η Google αρχικά αποσυμπιέζει τις παλαιότερες καθώς και τις νεότερες εκδόσεις του app για να καθορίσει τις αλλαγές που υπάρχουν μεταξύ των αρχείων και στην συνέχεια δημιουργεί ένα σχετικό patch. Κατόπιν, η αναβάθμιση είναι απλώς ζήτημα unpacking του app στην συσκευή σας, της εφαρμογής των όποιων αλλαγών και της επανασυμπίεσης του.
Μην περιμένετε να το δείτε με το πάτημα στο πλήκτρο “αναβάθμιση”, τουλάχιστον όχι ακόμα. Η Google για την ώρα περιορίζει την νέα αυτή προσέγγιση στο patching στις αυτόματες αναβαθμίσεις, αφού απαιτεί πρόσθετη επεξεργαστική ισχύ και ενδεχομένως να απαιτήσει επιπλέον χρόνο σε παλαιότερο hardware. Σε ένα καινούριο Pixel XL τα πάντα θα γίνονται ταχύτατα, όμως σε ένα παλαιότερο Moto G ενδεχομένως να απαιτείται πρόσθετος χρόνος αναμονής. Η απόδοση πάντως με τον καιρό αναμένεται να βελτιωθεί.
Site: Engadget
ΣΧΟΛΙΑ (20)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση