Καιρό τώρα ακούμε φήμες για ενδεχόμενη εξαγορά της Cyanogen Ιnc. (της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του CyanogenMod, του ανοιχτού λειτουργικού συστήματος για smartphones που βασίζεται στο Android) από μεγαλύτερες εταιρείες όπως οι Google, Samsung, Amazon και Yahoo, ενώ είχε κυκλοφορήσει και το όνομα της Microsoft, ως ενδιαφερόμενης.

Ενδεχομένως, να μην συνέβαινε και κάποιο από τα παραπάνω, και οι φήμες να κυκλοφόρησαν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και κλίμα, αφού η εταιρεία, που διαρκώς "ανεβαίνει", χρειάζεται νέους επενδυτές, χρηματοδότηση. Όπως και να έχει, τουλάχιστον μία από τις παραπάνω εταιρείες ενδιαφέρθηκε πραγματικά να την αποκτήσει και σύμφωνα με πληροφορίες του The Information, ο CEO της Cyanogen, Kirt McMaster, απέρριψε πρόταση εξαγοράς του Sundar Pichai της Google.

 

Λεπτομέρειες για τις προθέσεις της Google ή για το ποσό που συζητήθηκε -αν βεβαίως έφτασαν οι συζητήσεις σε αυτό το επίπεδο- δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο το ενδιαφέρον της Google, δείχνει ότι το λειτουργικό σύστημα CyanogenMod κερδίζει ολοένα έδαφος. Αυτό που κάνει ελκυστική την Cyanogen, τουλάχιστον για τη Google, είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος που έχει θέσει η εταιρεία, να κάνει το λειτουργικό της σύστημα το τρίτο δημοφιλέστερο οικοσύστημα για φορητές συσκευές στον κόσμο. Συνυπολογίζοντας επίσης και το γεγονός ότι το OS αποτελεί μία πιο "ανοιχτή" έκδοση του Android, δεν αποτελεί έκπληξη που η μικρή σχετικά εταιρεία έχει την προσοχή της Google.

 

Η εταιρεία του McMaster πάντως βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για τρίτου γύρου χρηματοδότηση, με την εταιρεία να επιδιώκει μία αποτίμηση που πλησιάζει το $1 δισεκατομμύριο, παρόλο που μετά βίας καταφέρνει να έχει δημιουργήσει έσοδα (πέρυσι η εταιρεία είχε χρηματοδοτηθεί με $30 εκατομμύρια).

 

Εταιρείες όπως οι Oppo και OnePlus έχουν χρησιμοποιήσει το λειτουργικό σύστημα CyanogenMod σε εκδόσεις ορισμένων smartphones ενώ λέγεται πως η Cyanogen έχει ήδη φτάσει σε συμφωνία με την Micromax.

 

Link.png Site: GSMArena

Link.png Site: Engadget