Στις 7 Νοεμβρίου, η Sony θα λανσάρει το PlayStation 5 Pro, την πιο προηγμένη κονσόλα της μέχρι σήμερα, με τιμή 799,99 ευρώ.

Το νέο μοντέλο υπόσχεται να φέρει σημαντικές βελτιώσεις στον κόσμο του παιχνιδοκονσολών, προσφέροντας σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το "κλασσικό" PS5.

Η κύρια καινοτομία του PS5 Pro είναι η αναβαθμισμένη GPU, η οποία διαθέτει 67% περισσότερες μονάδες υπολογισμού και 28% ταχύτερη μνήμη σε σύγκριση με το τρέχον PS5. Αυτό μεταφράζεται σε έως και 45% ταχύτερη απόδοση γραφικών, προσφέροντας μια πολύ πιο ομαλή εμπειρία παιχνιδιού. Οι παίκτες θα απολαύσουν γραφικά υψηλότερης ποιότητας με σταθερούς ρυθμούς καρέ στα 60FPS, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα πολλών απαιτητικών gamers αλλά και developers.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το προηγμένο ray tracing, το οποίο προσφέρει πιο δυναμικές αντανακλάσεις και διάθλαση του φωτός. Σύμφωνα με τη Sony, οι ακτίνες μπορούν να υπολογιστούν με διπλάσια ή ακόμη και τριπλάσια ταχύτητα σε σύγκριση με το τρέχον PS5, βελτιώνοντας σημαντικά τον ρεαλισμό των γραφικών.

image.png.4ea1fe215e507ee72dfc790da32e5da0.png

PlayStation 5 Pro - PlayStation 5 - DualSense

Το PS5 Pro εισάγει επίσης το PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), μια τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για upscaling, παρόμοια με το DLSS της Nvidia και το FSR της AMD. Η καινοτομία αυτή χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να προσθέσει εξαιρετική λεπτομέρεια στην εικόνα, προσφέροντας εξαιρετική ευκρίνεια. Ο Mark Cerny, επικεφαλής αρχιτέκτονας του PS5 Pro, τόνισε ότι η νέα κονσόλα σχεδιάστηκε με γνώμονα τους απαιτητικούς gamers και τους δημιουργούς παιχνιδιών. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα που να μπορεί να προσφέρει γραφικά υψηλότερης πιστότητας με πιο ομαλούς ρυθμούς καρέ.

Αναμενόμενα, το PS5 Pro διατηρεί συμβατότητα με τα αξεσουάρ του τρέχοντος PS5, συμπεριλαμβανομένων των PlayStation VR2, PlayStation Portal, DualSense Edge, Access controller, Pulse Elite και Pulse Explore. Επιπλέον, το PS5 Pro Game Boost μπορεί να βελτιώσει την απόδοση περισσότερων από 8.500 παιχνιδιών PS4 που είναι συμβατά με την κονσόλα.

Η νέα κονσόλα θα κυκλοφορήσει με ενσωματωμένο SSD 2TB, χειριστήριο DualSense (φαίνεται ότι θα είναι το ίδιο μ' αυτό του PS5) και προεγκατεστημένο το παιχνίδι Astro's Playroom. Αξίζει να σημειωθεί ότι το PS5 Pro θα είναι διαθέσιμο ως κονσόλα χωρίς οπτικό δίσκο, με την επιλογή αγοράς ξεχωριστής μονάδας οπτικού δίσκου όπως άλλωστε ανέφεραν παλιότερες φήμες.

Πολλοί δημοφιλείς τίτλοι θα λάβουν δωρεάν ενημερώσεις λογισμικού για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του PS5 Pro. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Alan Wake 2, το Assassin's Creed: Shadows, το Final Fantasy 7 Rebirth, το Gran Turismo 7, το Marvel's Spider-Man 2 και πολλά άλλα. Τα παιχνίδια αυτά θα φέρουν την ετικέτα "PS5 Pro Enhanced".

image.png.5a88c233c0c24e0473595e3196361708.png

Από τεχνικής άποψης, το PS5 Pro θα υποστηρίζει Wi-Fi 7, VRR και gaming σε ανάλυση 8K, μια ανάλυση που η Sony υποστήριζε και για το αρχικό PS5 πριν αφαιρέσει την αναφορά από τη συσκευασία της κονσόλας. Οι διαστάσεις της κονσόλας παραμένουν παρόμοιες με το αρχικό PS5 μοντέλο, με το ύψος να είναι ίδιο και το πλάτος να προσαρμόζεται για να φιλοξενήσει τα αναβαθμισμένα εσωτερικά εξαρτήματα.

Οι προπαραγγελίες για το PlayStation 5 Pro θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να εξασφαλίσουν τη νέα κονσόλα πριν από την επίσημη κυκλοφορία της το Νοέμβριο.

  • Confused 1
  • Sad 7
  • Haha 80