Είχε προηγηθεί πλήθος ενδείξεων ότι η Sony δεν διέθετε σημαντικούς πόρους στο VR2 και πλέον εκτιμάται πως η κατάσταση ενδεχομένως είναι χειρότερη από ό,τι είχε θεωρηθεί αρχικά.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Sony σκοπεύει να περικόψει δραστικά τους προϋπολογισμούς που συνδέονται με την εξέλιξη τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας και κατά συνέπεια θα είναι "ελάχιστες οι ευκαιρίες ανάπτυξης τίτλων VR" στο μέλλον. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τη δεδομένη στιγμή στην εταιρία υπάρχουν μόλις δύο τίτλοι υπό ανάπτυξη για το PSVR2.

Παρότι η Sony δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα ανέφερε το ρεπορτάζ του Android Central, η έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους της εταιρίας για την εικονική πραγματικότητα δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Στη διάρκεια του πρόσφατου State of Play για το PlayStation, δεν υπήρχε ούτε ένας τίτλος VR της ίδιας της Sony που να παρουσιάστηκε ή να ανακοινώθηκε. Παρότι μέσα στη χρονιά αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα Alien: Rogue Incursion και Behemoth, αμφότεροι οι τίτλοι αναπτύσσονται από εξωτερικά στούντιο.

Νωρίτερα, υπήρχαν κάποιες προσδοκίες πως θα μπορούσε να ανακοινωθεί κάποιο παιχνίδι στο πλαίσιο της σειράς Astro, η οποία παραδοσιακά αξιοποιούσε τον υλικό εξοπλισμό του PlayStation με τρόπους που άλλα παιχνίδια δεν το κατόρθωναν, σε σημείο μάλιστα να χρησιμοποιηθεί ως tech demo κατά την κυκλοφορία του PlayStation 5. Εκτός αυτού, το Astro Bot: Rescue Mission ήταν ένας εξαιρετικός VR τίτλος για το πρώτο PlayStation VR. Όμως, σχολιάζοντας το θέμα, μετά την παρουσίαση του Astro Bot, ο Νικολά Ντουσέ, επικεφαλής του στούντιο Team Asobi, δήλωσε στο Digital Trends ότι ήταν απίθανο να υπάρξει VR mode για το παιχνίδι.

"Εστιάζουμε 100% στο PS5", δήλωσε ο Ντουσέ. "Το Rescue Mission ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό project. Κάθε μέσο έχει τα δυνατά σημεία του. Στην περίπτωση ενός τίτλου σε οπτική τρίτου προσώπου, το αν δουλεύεις με τηλεόραση ή VR δίνει δραστικά άλλο αποτέλεσμα. Η περίπτωση να μπορούσαμε να προσθέσουμε ένα VR mode είναι ανεφάρμοστη σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι. Εφαρμόζεται σε ορισμένα παιχνίδια πρώτου προσώπου, όπως τίτλους racing, όχι όμως για ένα παιχνίδι σαν κι αυτό. Επομένως, η επιλογή μας ήταν να εστιάσουμε 100% στην τηλεόραση, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που θα παίζουν αυτό το παιχνίδι".

Η Sony έχει αποδειχτεί φειδωλή στις δηλώσεις της σχετικά με το VR, όμως δεν το έχει αγνοήσει τελείως. Τον Οκτώβριο του 2023, ο Έρικ Λέμπελ, στέλεχος της εταιρίας, είχε δηλώσει πως η εικονική πραγματικότητα αποτελεί σημαντική κατηγορία για την εταιρία και ότι διέθετε μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, κάνοντας λόγο για "αναδυόμενο τομέα". Παράλληλα, η εταιρία επιχειρεί να διευρύνει τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το PSVR2, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε έναν αντάπτορα, κόστους 60 δολαρίων, που θα επέτρεπε στους χρήστες να συνδέσουν το περιφερειακό αυτό με τα PC τους. Δυστυχώς, πολλές από τις λειτουργίες της συσκευής αχρηστεύονται όταν είναι συνδεδεμένη με PC.

  • Like 1
  • Haha 9