Αύριο 10 Σεπτεμβρίου, η Sony διοργανώνει μια "Τεχνική Παρουσίαση" για το PlayStation διάρκειας εννέα λεπτών, με οικοδεσπότη τον Mark Cerny, επικεφαλής αρχιτέκτονα του PS5 αλλά και του PS4 παλιότερα.

Η μετάδοση διάρκειας 9 λεπτών θα ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ελλάδος μέσω του επίσημου καναλιού του PlayStation στο YouTube, και ήδη το ενδιαφέρον είναι έντονο ανάμεσα στην κοινότητα των gamers και όχι μόνο.

Η ανακοίνωση της παρουσίασης έρχεται λίγες μέρες μετά από ένα teaser της Sony για το PS5 Pro, το οποίο εμφανίστηκε σε μια εικόνα για την 30ή επέτειο του PlayStation. Στο μοντάζ, παρατηρήθηκε ένας σχεδιασμός PS5 που μοιάζει πολύ με τις διαρροή της εικόνας του PS5 Pro του προηγούμενου μήνα. Συγκεκριμένα, η εικόνα έδειχνε μια κονσόλα με τρεις μαύρες λωρίδες στο μέσο της εξωτερικής όψης, σε αντίθεση με το υπάρχον μοντέλο PS5 που έχει μόνο μία λωρίδα.

Οι φήμες για το PS5 Pro κυκλοφορούν εδώ και μήνες, με πληροφορίες να υποδεικνύουν ότι οι προγραμματιστές ήδη προετοιμάζουν τα παιχνίδια τους για αυτή τη νέα κονσόλα. Σύμφωνα με πηγές του κλάδου, οι δημιουργοί παιχνιδιών καλούνται να εξασφαλίσουν τη συμβατότητα των τίτλων που θα κυκλοφορήσουν από τις 16 Σεπτεμβρίου και μετά με το PS5 Pro.

Το PlayStation 5 Pro, με κωδική ονομασία Trinity, αναμένεται να διαθέτει ισχυρότερη GPU και ελαφρώς ταχύτερη λειτουργία CPU, σύμφωνα με έγγραφα της Sony που είδαν το φως της δημοσιότητας. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κονσόλα θα υποστηρίζει upscaling παρόμοιο με το DLSS της NVIDIA, το οποίο θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση και την ποιότητα εικόνας σε απαιτητικούς τίτλους. Οι αλλαγές στο hardware του PS5 Pro υποδηλώνουν μια κονσόλα ικανή να επιτύχει υψηλότερες αναλύσεις, να βελτιώσει τους ρυθμούς καρέ σε συγκεκριμένα παιχνίδια και να ενισχύσει την υποστήριξη για ray tracing.

Η επικείμενη παρουσίαση του Mark Cerny προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο ίδιος είχε αποκαλύψει τις πλήρεις προδιαγραφές του PS5 πριν από το λανσάρισμά του το 2020. Η κοινότητα των gamers αναμένει με ανυπομονησία να δει αν θα υπάρξουν αποκαλύψεις για το PS5 Pro ή αν η παρουσίαση θα επικεντρωθεί σε άλλες τεχνικές πτυχές της πλατφόρμας PlayStation.

Η Sony, με την κίνησή της αυτή, φαίνεται να ακολουθεί την τακτική που εφάρμοσε και με το PS4 Pro, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη έκδοση της κονσόλας στα μέσα του κύκλου ζωής της. Η στρατηγική αυτή επιτρέπει στην εταιρεία να διατηρήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και να ανταγωνιστεί με τις συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογίες στον χώρο του PC gaming.

Η επικείμενη παρουσίαση αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των gamers, αλλά και των αναλυτών της βιομηχανίας, καθώς θα μπορούσε να δώσει ενδείξεις για τη μελλοντική κατεύθυνση της Sony στον τομέα των κονσολών παιχνιδιών.

 

  • Like 1