Η Nintendo ανακοίνωσε τον δικό της αυτόνομο φορτιστή για τα χειριστήρια Joy-Con του Switch, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 17 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα αξεσουάρ που πολλοί παίκτες του Switch θα καλωσόριζαν πριν από επτά χρόνια, όταν κυκλοφόρησε η φορητή συσκευή, και ενώ τρίτοι κατασκευαστές προσφέρουν εδώ και καιρό εναλλακτικές λύσεις, ο φορτιστής της Nintendo έρχεται με κάποια επιπλέον ευελιξία.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ασύρματα χειριστήρια που μπορούν να φορτιστούν με ένα καλώδιο USB-C, το Nintendo Joy-Con, καθώς και τα ρετρό ασύρματα gamepads NES και Famicom της εταιρείας, μπορούν να φορτιστούν μόνο όταν είναι συνδεδεμένα στο Switch. Ένας ξεχωριστός φορτιστής διευκολύνει την τροφοδοσία περισσότερων από δύο χειριστηρίων Joy-Con, οπότε είναι μια περίεργη κίνηση για την εταιρεία να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο αξεσουάρ καθώς ο κύκλος ζωής του αρχικού Switch ολοκληρώνεται και ο διάδοχός του αναμένεται να αποκαλυφθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Το αξεσουάρ Joy-Con Charging Stand (Two-Way) της Nintendo μπορεί να φιλοξενήσει δύο χειριστήρια ταυτόχρονα, αντλώντας ρεύμα από τη θύρα USB-C του dock του Switch ή από άλλο τροφοδοτικό. Η κάθετη στήριξη του φορτιστή μπορεί επίσης να αφαιρεθεί, βελτιώνοντας τη φορητότητά του.

Η Nintendo δεν έχει αποκαλύψει ακόμη την τιμολόγηση του νέου περιφερειακού όμως γνωρίζουμε ήδη ότι θα κυκλοφορήσει σίγουρα στην Ευρώπη και την Ιαπωνία τη συγκεκριμένη ημέρα.

Το νέο περιφερειακό θα αποτελέσει μέρος της τελευταίας πιθανώς μεγάλης εορταστικής προώθησης της Nintendo για τη γερασμένη κονσόλα, μαζί με το "Hyrule Edition" Nintendo Switch Lite, το The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, τα οποία κυκλοφορούν στις 26 Σεπτεμβρίου, καθώς και τους νέους τίτλους Mario & Luigi και Mario Party.

  • Haha 7