Το Epic Games Store είναι πλέον διαθέσιμο για εγκατάσταση σε συσκευές iPad στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόλις μία ημέρα μετά την επίσημη έγκριση των καταστημάτων εφαρμογών τρίτων για την tablet πλατφόρμα της Apple.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στο οικοσύστημα εφαρμογών του iPad, ανοίγοντας νέους δρόμους για τους χρήστες και τους προγραμματιστές.

Η δυνατότητα εγκατάστασης εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών στο iPad προέκυψε ως αποτέλεσμα του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (Digital Markets Act - DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο νόμος αυτός στοχεύει στην προώθηση του δίκαιου ανταγωνισμού και της διαφάνειας στις ψηφιακές πλατφόρμες. Το λειτουργικό σύστημα iPadOS, που τροφοδοτεί τα iPad, προστέθηκε πρόσφατα στη λίστα των ρυθμιζόμενων πλατφορμών, δίνοντας στην Apple προθεσμία έξι μηνών για να προσαρμόσει το σύστημά της ώστε να επιτρέπει την εγκατάσταση εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών.

Η Epic Games φαίνεται πως ήταν καλά προετοιμασμένη για αυτή την εξέλιξη, καθώς κυκλοφόρησε το κατάστημά της για το iPad μόλις μία ημέρα μετά την κυκλοφορία του iPadOS 18, που επέτρεψε την εγκατάσταση τέτοιων καταστημάτων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διαθεσιμότητα του Epic Games Store περιορίζεται προς το παρόν στους χρήστες που διαμένουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν λογαριασμό Apple καταχωρημένο σε αυτές τις χώρες.

Η έκδοση του Epic Games Store για iPad είναι παρόμοια με αυτή που είναι ήδη διαθέσιμη για iPhone. Οι χρήστες μπορούν να το εγκαταστήσουν απευθείας από τον ιστότοπο της Epic. Μόλις εγκατασταθεί, οι χρήστες του iPad έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν παιχνίδια όπως το Fall Guys, το Fortnite και το Rocket League Sideswipe, τα οποία είναι διαθέσιμα κατά την έναρξη. Τα παιχνίδια αυτά έχουν βελτιστοποιηθεί για να τρέχουν σε πλήρη οθόνη στο iPad, προσφέροντας μια εμπειρία παιχνιδιού προσαρμοσμένη στη συσκευή.

Η κίνηση της Epic Games αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής της εταιρείας να επεκτείνει την παρουσία της σε διάφορες πλατφόρμες. Όταν η εταιρεία έφερε για πρώτη φορά το Epic Games Store στο iOS, δήλωσε ότι σκόπευε να συνεργαστεί με άλλους προγραμματιστές παιχνιδιών ώστε να μπορέσουν κι εκείνοι να κυκλοφορήσουν παιχνίδια στο iOS και το iPadOS χωρίς να περάσουν από το App Store της Apple. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή σε αυτό το μέτωπο, υποδηλώνοντας ότι η διαδικασία αυτή βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Η διαθεσιμότητα εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών στο iPad αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στη φιλοσοφία της Apple, η οποία παραδοσιακά διατηρούσε αυστηρό έλεγχο στο οικοσύστημα εφαρμογών των συσκευών της. Αυτή η αλλαγή μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις τόσο για τους χρήστες όσο και για τους προγραμματιστές. Οι χρήστες αποκτούν περισσότερες επιλογές και πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα εφαρμογών και παιχνιδιών, ενώ οι προγραμματιστές έχουν τώρα τη δυνατότητα να διανέμουν τις εφαρμογές τους μέσω εναλλακτικών καναλιών, πιθανώς με διαφορετικούς όρους και προμήθειες.

  • Like 5
  • Haha 1