Η Epic Games ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να διαθέσει το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite μέσω του AltStore PAL, ενός εναλλακτικού καταστήματος εφαρμογών για iOS που λειτουργεί αποκλειστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή μέσω ενός blog post που δημοσιεύτηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όπου η εταιρεία παρουσίασε τη νέα της στρατηγική για τα καταστήματα εφαρμογών κινητών συσκευών. Επιπλέον, η Epic υπαινίχθηκε ότι σύντομα θα ανακοινώσει τη συνεργασία της με τουλάχιστον δύο ακόμη ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών τρίτων.

Παρόλο που η Epic εξέφρασε την πρόθεσή της να διαθέσει τα παιχνίδια της, συμπεριλαμβανομένου του Fortnite, σε διάφορα καταστήματα εφαρμογών που προσφέρουν ευνοϊκούς όρους στους προγραμματιστές, δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για αυτή την κίνηση. Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Natalie Munoz, αποκάλυψε στο The Verge ότι εκτός από το Fortnite, η Epic σχεδιάζει να φέρει και το Rocket League Sideswipe στο AltStore PAL.

Όταν ζητήθηκε η άποψη του Riley Testut από το AltStore, εκείνος παρέπεμψε στην ανακοίνωση της Epic και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, δηλώνοντας ότι είναι πολύ χαρούμενοι που θα φέρουν το Fortnite και άλλα παιχνίδια στο AltStore PAL.

Η εταιρεία ετοιμάζεται επίσης για να φέρει το Fortnite στο iOS στην ΕΕ, κάτι που, όπως λέει, θα συμβεί "σύντομα", και να ξεκινήσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών σε iOS και Android.

Η Epic ανακοίνωσε επίσης ότι "θα τερματίσουμε τις συνεργασίες διανομής με καταστήματα κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν ως συλλέκτες ενοικίων χωρίς να ανταγωνίζονται δυναμικά και να εξυπηρετούν δίκαια όλους τους προγραμματιστές, ακόμη και αν τα καταστήματα αυτά μας προσφέρουν μια ειδική προσφορά για τα δικά μας παιχνίδια". Η Epic πιθανώς μιλάει εδώ για την Apple και την Google, δεδομένων των προβλημάτων που έχει σχετικά με τις πρακτικές τους στο App Store και Play Store αντίστοια. 

Η Epic σχεδιάζει επίσης να αποσύρει το Fortnite και άλλες εφαρμογές (Rocket League Sideswipe και Postparty, σύμφωνα με τον Munoz) από το Galaxy Store της Samsung. Η εταιρεία επικαλείται δύο λόγους για την κίνηση αυτή. Ο ένας είναι η λειτουργία "Auto Blocker" της Samsung που εμποδίζει το sideloading από προεπιλογή (αν και είναι δυνατή η απενεργοποίηση της λειτουργίας). Ένας άλλος είναι "οι δημόσιες αποκαλύψεις στην αγωγή Epic εναντίον Google των ΗΠΑ για τις συνεχιζόμενες προτάσεις της Google προς τη Samsung για τον περιορισμό του ανταγωνισμού στην αγορά διανομής εφαρμογών Android", προφανώς αναφερόμενος σε πρωτοβουλίες όπως το Project Banyan, το οποίο η Google εγκατέλειψε.

  • Haha 1