Νέα συνδρομητικά πακέτα προωθεί η Disney, την ίδια ώρα που η τιμή του Disney Plus αυξάνεται.

Οι streaming υπηρεσίες της Disney καθίστανται επιτέλους κερδοφόρες. Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο, η εταιρία επισημαίνει ότι κατέγραψε κέρδη 47 εκατομμυρίων δολαρίων από το Disney Plus, το Hulu και το ESPN Plus, ενώ παράλληλα προσέθεσε και κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο επιπλέον συνδρομητές στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Παρότι ο αριθμός των συνδρομητών παρέμεινε σχετικά σταθερός, η Disney εξακολουθεί να αναζητά τρόπους να ενισχύσει την κερδοφορία της. Πέρα από τον "κλασικό" τρόπο, αυτό της αύξησης του κόστους της συνδρομής, το Disney Plus σύντομα δεν θα επιτρέπει το διαμοιρασμό του κωδικού πρόσβασης με άτομα εκτός του ίδιου νοικοκυριού. Μάλιστα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι η προσπάθεια πάταξης του φαινομένου χρήσης κοινών κωδικών ξεκινά "δυναμικά" μέσα στο Σεπτέμβριο.

Εντωμεταξύ, το Φεβρουάριο η εταιρία είχε ανακοινώσει πρόγραμμα διαμοιρασμού του ίδιου κωδικού μέσα από συνδρομητικό πακέτο. Τον Ιούνιο, εφάρμοσε το σύστημα αυτό σε ορισμένες χώρες, χωρίς όμως να ενημερώσει για το πότε πρόκειται να προσφερθεί σε μεγάλες αγορές, όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή τη φορά, πάντως, η Disney φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να προσφέρει την επιλογή αυτή σε περισσότερους συνδρομητές το Σεπτέμβριο, αν και ακόμη δεν έχει δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για το κόστος που θα έχει αυτή η επιλογή.  Το Netflix, που διέθεσε αντίστοιχη υπηρεσία από πέρυσι, χρεώνει επιπλέον 7,99 δολάρια το μήνα για όσους θέλουν να προσθέσουν ένα άτομο στο λογαριασμό τους. "Δεν είχαμε καμία αρνητική αντίδραση στις ενημερώσεις [για την επί πληρωμή προσθήκη επιπλέον ατόμων] από τις ειδοποιήσεις που προωθήσαμε και από τις προσπάθειες που καταβάλουμε το τελευταίο διάστημα", ανέφερε ο Mπομπ Ίγκερ, διευθύνων σύμβουλος της Disney.

Εκτός από την προσπάθεια πάταξης του φαινομένου χρήσης κοινών κωδικών από πολλαπλά άτομα, η Disney πρόκειται να αυξήσει το κόστος συνδρομής στα Disney Plus, Hulu και ESPN Plus, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο. Ο Ίγξερ δηλώνει πως δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο απώλειας συνδρομητών εξαιτίας της αύξησης του κόσοτυς, καθώς η εταιρία θα προσθέσει και το ABC News Live στα κανάλια που θα προβάλει, ενώ θα συμπεριλάβει και επιλεγμένες playlist, που εκτιμά πως θα προσελκύσουν νέο ενδιαφέρον.

Απομένει να φανεί στην πορεία κατά πόσο η διττή προσέγγιση που ακολουθεί η Disney, με την αύξηση των τιμών και το κυνήγι των κοινών κωδικών πρόσβασης στις υπηρεσίες της θα αποφέρει καρπούς, επιτρέποντάς της αφενός να διατηρήσει και να ενισχύσει την κερδοφορία της και αφετέρου να διευρύνει τη συνδρομητική της βάση, κάτι απαραίτητο για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του μοντέλου.

  • Haha 10