Η Apple ενέκρινε το UTM SE, μια εφαρμογή για την εξομοίωση ενός υπολογιστή για την εκτέλεση κλασικού λογισμικού και παιχνιδιών, λίγες εβδομάδες αφότου η εταιρεία την απέρριψε και της απαγόρευσε να συμβολαιογραφηθεί για καταστήματα εφαρμογών τρίτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν για iOS, iPadOS και visionOS.

Αφού η Apple απέρριψε την εφαρμογή τον Ιούνιο, ο προγραμματιστής της δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να προσπαθεί, επειδή η εφαρμογή ήταν "μια υποδεέστερη εμπειρία". Σήμερα, η UTM ευχαρίστησε την ομάδα AltStore για τη βοήθειά της και πίστωσε έναν άλλο προγραμματιστή "του οποίου η εφαρμογή QEMU TCTI ήταν καθοριστική για τη νέα έκδοση χωρίς χρήση JIT".

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το UTM SE δεν περιλαμβάνει virtual machines, όμως βοηθάει τον χρήστη με τον καλύτερο τρόπο προκειμένου αυτός να τα βρει.

image.png.93ea3c669063cbf2be0968040d890542.png

Όπως και με άλλους emulators στο App Store, δεν μπορείτε άμεσα μετά το κατέβασμα να κάνετε πολλά με το UTM SE . Δεν συνοδεύεται από κανένα λειτουργικό σύστημα, αν και η εφαρμογή παραπέμπει στον ιστότοπο της UTM, ο οποίος διαθέτει οδηγούς για emulation των Windows XP έως Windows 11, καθώς και λήψεις custom virtual Linux machines. Το Mac OS 9.2.1 και το DOS αναφέρονται σε ένα screenshot της εφαρμογής από τη σελίδα του UTM SE στο App Store.

Ακολουθούν οι σημειώσεις της έκδοσης με βάση την εταιρεία ανάπτυξης

  • UTM SE is a PC emulator that allows you to run classic software and old-school games.
  • Supports both VGA mode for graphics and terminal mode for text-only operating systems
  • Emulates x86, PPC, and RISC-V architectures
  • ςRun pre-built machines or create your own configuration from scratch
  •  Built from QEMU, a powerful and widely used emulator
  • Like 4