Σχετικό θέμα δημιουργήθηκε μετά από μια αναφορά νωρίτερα φέτος από την Joanna Stern της Wall Street Journal, με τη δυνατότητα επιλογής περιλαμβάνεται στη beta έκδοση iOS 17.3 η οποία είναι τώρα διαθέσιμη για προγραμματιστές. Λειτουργεί χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τοποθεσίας, βιομετρικών σαρώσεων και χρονικών καθυστερήσεων, επιτρέποντας στα θύματα να αποκλείσουν τον δράστη και να διασφαλίσουν τα δεδομένα τους.
Η «Προστασία Κλεμμένης Συσκευής» στοχεύει στην εξάλειψη μιας κοινής πρακτικής μεταξύ των κλεφτών iPhone σε δημόσιους χώρους, οι οποίοι παρακολουθούν τους χρήστες να εισάγουν τον κωδικό πρόσβασής τους πριν τελικά κλέψουν τη συσκευή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο δράστης αυτό που κάνει είναι να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης Apple ID του ιδιοκτήτη, απενεργοποιεί το Find My, προσθέτει ένα κλειδί ανάκτησης και επαναφέρει το τηλέφωνο στις εργοστασιακές ρυθμίσεις για μεταπώληση πριν το θύμα μπορέσει να κάνει κάτι γι' αυτό.
Για παράδειγμα, χωρίς να είναι ενεργοποιημένη η νέα λειτουργία, ένας κλέφτης iPhone με τον κωδικό πρόσβασής του χρήστη, μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID, αποκλείοντάς τον από τη συσκευή του. Αυτό επιτρέπει στον κλέφτη να απενεργοποιήσει το Find My, που είναι ζωτικής σημασίας για τη διαγραφή της συσκευής για έναν νέο χρήστη. Στη συνέχεια, ο κλέφτης μπορεί να πουλήσει τη συσκευή με πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο ως μεταχειρισμένη, αντί να προσπαθήσει να την πουλήσει με ως μπλοκαρισμένη, για πολύ λιγότερα χρήματα.
Πλέον με τη λειτουργία ενεργοποιημένη, το τηλέφωνο θα ζητάει σάρωση Face ID ή Touch ID αν ο χρήστης βρίσκεται μακριά από μια οικεία τοποθεσία, όπως το σπίτι ή την εργασία του. Θα απαιτεί επίσης μια καθυστέρηση μιας ώρας πριν αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID στη συσκευή. Μετά την παρέλευση της ώρας, θα εξακολουθεί να ζητά σάρωση Face ID ή Touch ID πριν αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID από το iPhone. Αυτό κάνει τη ζωή του κλέφτη πολύ πιο δύσκολη και δίνει χρόνο στον ιδιοκτήτη να δηλώσει το iPhone ως κλεμμένο, αποκλείοντας τον δράστη.
Το Stolen Device Protection λειτουργεί παρόμοια με τις ρυθμίσεις ασφαλείας της Apple. Η προσθήκη κλειδιών ανάκτησης ή η ενημέρωση του αξιόπιστου αριθμού τηλεφώνου του λογαριασμού είναι ένας νέος τρόπος με τον οποίο οι κλέφτες iPhone κλειδώνουν εκτός συσκευής τον αρχικό ιδιοκτήτη. Όπως και σε άλλους τομείς, με τη νέα λειτουργία ενεργοποιημένη, το τηλέφωνο θα ζητήσει δύο βιομετρικές σαρώσεις με διαφορά μίας ώρας, αν βρίσκεται μακριά από αξιόπιστες τοποθεσίες.
Ομοίως, οι κωδικοί πρόσβασης iCloud Keychain, ο ενσωματωμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης της Apple, θα απαιτεί σάρωση Face ID ή Touch ID. Ο κωδικός πρόσβασης δεν θα χρησιμεύει ως εφεδρικό αντίγραφο για αποτυχημένες βιομετρικές σαρώσεις όταν είναι ενεργοποιημένη η “Προστασία κλεμμένης συσκευής”.
Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Apple σχεδιάζει να ζητήσει από τους χρήστες να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία στο iOS 17.3. Δεδομένου ότι η Apple ξεκίνησε την πρώτη beta της ενημέρωσης μόλις σήμερα, το ευρύ κοινό μπορεί να χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες πριν τη δοκιμάσει.
- 20
- 4
ΣΧΟΛΙΑ (71)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση