Όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, οι αναφορές γύρω από το επόμενο iPhone αυξάνονται εν όψη της παρουσίασης του νέου μοντέλου τον Σεπτέμβριο, κάτι που ισχύει και με τη σειρά iPhone 16.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του DigiTimes, το iPhone 16 Pro αναμένεται να ενσωματώσει τηλεφακό με 5x οπτικό ζουμ, ένα χαρακτηριστικό που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικότητα του iPhone 15 Pro Max.

Οι Ταϊβανέζικες εταιρείες Largan Precision και Genius Electronic Optical φέρονται να είναι οι κύριοι προμηθευτές των εξαρτημάτων για τη νέα κάμερα του iPhone 16 Pro. Η Largan, ήδη προμηθευτής των περισκοπικών φακών του iPhone 15 Pro Max, ενδέχεται να συνεργαστεί με την GSEO για να αυξήσει τη διαθεσιμότητα των φακών, εφόσον λάβει την έγκριση της Apple. Η GSEO βρίσκεται στη διαδικασία επικύρωσης, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου.

Εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες, οι υποψήφιοι αγοραστές του iPhone 16 Pro θα έχουν τη δυνατότητα για λήψεις από 5x οπτικό ζουμ και έως 25x ψηφιακό ζουμ. Η σχετική φήμη πάντως δεν είναι καινούργια, καθώς από τις αρχές του 2024, η κορεατική έκδοση του The Elec ανέφερε ότι η Apple σχεδιάζει να προσθέσει περισκοπικό φακό και στα δύο Pro μοντέλα του iPhone 16.

Ο αναλυτής για την κατηγορία των οθονών, Ross Young, υποστηρίζει ότι η αλλαγή θα καταστεί εφικτή χάρη στο μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης, το οποίο θα επιτρέψει την τοποθέτηση περισσότερων εξαρτημάτων στο μικρότερο μοντέλο Pro. Οι φήμες υποδεικνύουν ότι η Apple αυξάνει το μέγεθος οθόνης του iPhone 16 Pro σε 6,3 ίντσες και του Pro Max σε 6,9 ίντσες, μειώνοντας παράλληλα τα πλαίσια.

Επιπλέον, η Apple αναμένεται να χρησιμοποιήσει το νεότερο σύστημα 2 επιπέδων της Sony για τον κύριο φακό των μοντέλων Pro. Ο νέος αισθητήρας υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και καλύτερο δυναμικό εύρος. Ενδέχεται επίσης να διαθέτει ειδική επίστρωση για την ενίσχυση της ποιότητας των φωτογραφιών και τη μείωση των αντανακλάσεων, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα όλων των iPhone. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει αισθητήρα ανάλυσης 48MP στον υπερευρυγώνιο φακό.

Για τα τυπικά μοντέλα iPhone 16, οι φήμες αναφέρουν ότι ο υπερευρυγώνιος φακός μαζί με τον ευρυγώνιο θα έχουν κάθετη διάταξη. Νέα σχέδια δείχνουν επίσης ότι η Apple στοχεύει σε ένα λεπτότερο εξόγκωμα του βασικού συστήματος καμερών, θυμίζοντας το σχεδιασμό του iPhone X.

Με βάση τα τελευταία χρόνια, η παρουσίαση των νέων iPhone αναμένεται τη δεύτερη εβδομάδα Σεπτεμβρίου.

  • Like 3
  • Haha 4