Το iPhone 15 Pro Max αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στα γυρίσματα της επερχόμενης βρετανικής ταινίας τρόμου "28 Years Later", η οποία αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων ταινιών "28 Days Later" και "28 Weeks Later".

Η κινηματογράφηση, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, χρησιμοποίησε το τελευταίο μοντέλο smartphone της Apple ως κύρια κάμερα, σε συνδυασμό με πρόσθετο εξοπλισμό όπως αλουμινένια πλαίσια και προσαρτήματα φακών.

Η επιλογή του iPhone για τα γυρίσματα φαίνεται να αποτίει φόρο τιμής στην πρωτότυπη ταινία "28 Days Later" του 2002, η οποία γυρίστηκε κυρίως με μια καταναλωτική βιντεοκάμερα Canon XL-1 σε ανάλυση 480p. Η χρήση αυτής της ψηφιακής κάμερας τότε ήταν αναγκαία λόγω των περιορισμένων χρονικών περιθωρίων για τα γυρίσματα σε ένα "εγκαταλελειμμένο" κεντρικό Λονδίνο, όπου οι παραδοσιακές ογκώδεις κινηματογραφικές κάμερες θα απαιτούσαν πολύ χρόνο για να στηθούν.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ διευθυντής φωτογραφίας της αρχικής ταινίας, Anthony Dod Mantle, επιστρέφει στο πρότζεκτ μαζί με τον σκηνοθέτη Danny Boyle. Η συμμετοχή τους υποδηλώνει μια προσπάθεια διατήρησης της μοναδικής αισθητικής που χαρακτήρισε την πρώτη ταινία, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ένα iPhone χρησιμοποιείται για τα γυρίσματα ταινίας, το "28 Years Later" αναμένεται να είναι η πρώτη μεγάλου προϋπολογισμού παραγωγή που θα κινηματογραφηθεί κυρίως με smartphone. Προηγούμενες ταινίες όπως το "Tangerine" του Sean Baker (2015) και το "Unsane" του Steven Soderbergh (2018) γυρίστηκαν επίσης με iPhones, αλλά ήταν μικρότερης κλίμακας παραγωγές με περιορισμένη διανομή.

Το "28 Years Later" αναμένεται να είναι το πρώτο μέρος μιας νέας τριλογίας με σενάριο του Alex Garland. Ο Cillian Murphy, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην αρχική ταινία και έκτοτε έχει γίνει διάσημος ηθοποιός, αναμένεται επίσης να επιστρέψει στον ρόλο του.

Η ταινία, που διαδραματίζεται σε ένα μετα-αποκαλυπτικό Ηνωμένο Βασίλειο μετά από μια πανδημία τύπου ζόμπι, αναμένεται να αξιοποιήσει τις προηγμένες δυνατότητες του iPhone 15 Pro Max για να αποδώσει το ζοφερό και χαοτικό σκηνικό. Η τεχνική υποστήριξη που παρείχε η Apple στους κινηματογραφιστές υποδηλώνει ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να αναδείξει τις κινηματογραφικές δυνατότητες των συσκευών της.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του "28 Years Later" έχει οριστεί για τις 20 Ιουνίου 2025, δίνοντας στους θαυμαστές της σειράς και τους λάτρεις του κινηματογράφου την ευκαιρία να δουν πώς η τεχνολογία των smartphone μπορεί να αξιοποιηθεί σε μια μεγάλου προϋπολογισμού κινηματογραφική παραγωγή.

  • Like 7
  • Thanks 1
  • Haha 6