Οι χρήστες του νέου iPhone 16 θα έχουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν το λογισμικό της συσκευής τους ασύρματα, χάρη σε μια νέα λειτουργία που περιλαμβάνει το iOS 18.

Η λειτουργία επιτρέπει την ασύρματη ανάκτηση και επαναφορά του firmware σε περίπτωση που η συσκευή "κολλήσει" ή μπει σε λειτουργία επαναφοράς (recovery mode).

Η ομάδα του 9to5Mac προσομοίωσε τη λειτουργία της νέας δυνατότητας. Σύμφωνα με την προσομοίωση, όταν ένα iPhone 16 τεθεί σε λειτουργία αποκατάστασης (Restore Mode), τα κοντινά iPhone ή iPad που τρέχουν iOS 18 ή iPadOS 18 θα λάβουν ένα popup μήνυμα που θα αναφέρει "Επαναφορά κοντινού iPhone". Για να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης του firmware, ο χρήστης χρειάζεται απλώς να πατήσει "Συνέχεια".

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη του firmware στη λειτουργική συσκευή και την ασύρματη μεταφορά του στη συσκευή που χρειάζεται επαναφορά. Η νέα μέθοδος αποκατάστασης εξαλείφει την ανάγκη χρήσης υπολογιστή Mac ή PC για την επίλυση προβλημάτων που έχουν σχέση με το firmware ενός iPhone.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ οποιαδήποτε συσκευή που τρέχει iOS 18 ή iPadOS 18 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση μιας προβληματικής συσκευής, προς το παρόν μόνο τα μοντέλα της σειράς iPhone 16 μπορούν να αποκατασταθούν ασύρματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα μοντέλα iPhone 16 διαθέτουν ένα ειδικό διαμέρισμα αποκατάστασης (recovery partition). Δεν είναι ακόμη σαφές αν η Apple σχεδιάζει να επεκτείνει αυτή τη λειτουργία σε παλαιότερα μοντέλα iPhone.

Η λειτουργία ασύρματης αποκατάστασης δεν είναι εντελώς νέα για την Apple. Προηγουμένως, ήταν διαθέσιμη για την επιδιόρθωση Apple Watch ή Apple TV, αλλά το iOS 18 επεκτείνει αυτή τη δυνατότητα στα iPhone για πρώτη φορά.

image.png.317f8203c8a4d1412bee4f596f9d09d0.png

Το iOS 18 είναι πλέον διαθέσιμο για μια σειρά συσκευών Apple αφού μπορεί να εγκατασταθεί σε iPhone Xs και μεταγενέστερα μοντέλα. Όσον αφορά το iPadOS 18, είναι συμβατό με τις ακόλουθες συσκευές: iPad Pro (M4), iPad Pro 12,9 ιντσών (3ης γενιάς και νεότερα), iPad Pro 11 ιντσών (1ης γενιάς και νεότερα), iPad Air (M2), iPad Air (3ης γενιάς και νεότερα), iPad (7ης γενιάς και νεότερα), και iPad mini (5ης γενιάς και νεότερα).

Η νέα λειτουργία ασύρματης αποκατάστασης αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς η Apple συνεχίζει να βελτιώνει την εμπειρία χρήσης των συσκευών της, προσφέροντας πιο απλές και προσβάσιμες λύσεις για κοινά προβλήματα. Ενώ μπορεί να μην είναι η πιο εντυπωσιακή προσθήκη στο iOS 18, σίγουρα θα αποδειχθεί χρήσιμη για τους χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις συσκευές τους.

  • Like 4
  • Haha 1