Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite επιστρέφει στις συσκευές iOS, αποκλειστικά για τους χρήστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επανεμφάνιση του παιχνιδιού στην πλατφόρμα της Apple σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη διανομή εφαρμογών στο οικοσύστημα του iOS, καθώς γίνεται διαθέσιμο μέσω του νεοσύστατου Epic Games Store για iPhone και του εναλλακτικού καταστήματος AltStore PAL, το οποίο από χθες διατίθεται δωρεάν.

Η επιστροφή του Fortnite στο iOS είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων νομικών διαμαχών μεταξύ της Epic Games και της Apple, αλλά και των ρυθμιστικών αλλαγών που επέφερε ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο νόμος αυτός ανάγκασε την Apple να επιτρέψει τη λειτουργία εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών στο iOS.

Ο Tim Sweeney, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, εξέφρασε τον ενθουσιασμό και την ευγνωμοσύνη του για τον ευρωπαϊκό νόμο DMA, τονίζοντας τη σημασία της επιστροφής του Fortnite στο iOS όπως 3είχε προαναγγελθεί. Ωστόσο, η διαδικασία εγκατάστασης του Epic Games Store στο iPhone απαιτεί την ενημέρωση στο iOS 17.6 ή νεότερη έκδοση, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχικές πληροφορίες της Epic.

Όσοι ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν το Epic Game Store στο iPhone ή την Android συσκευή τους, θα πρέπει να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής εδώ, και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες.

Παράλληλα με το Fortnite, οι Ευρωπαίοι κάτοχοι iPhone και οι παγκόσμιοι χρήστες Android θα μπορούν να κατεβάσουν το Rocket League Sideswipe και μια νέα, κινητή έκδοση του Fall Guys από το Epic Games Store. Η εταιρεία στοχεύει να προσφέρει μια "επιμελημένη" επιλογή παιχνιδιών τρίτων κατασκευαστών μέχρι τον Δεκέμβριο, με τη δυνατότητα o κάθε develeper να ανεβάζει μόνο του την εφαρμογή του στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Epic, να αναμένεται στις αρχές του 2025.

Ωστόσο, η Epic αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στην προσπάθειά της να προσελκύσει developers στο κατάστημά της. Οι νέες χρεώσεις της Apple για εφαρμογές εκτός του App Store, συμπεριλαμβανομένου ενός "Core Technology Fee" €0,50 ανά εγκατάσταση μετά το πρώτο εκατομμύριο, αποθαρρύνουν πολλούς developers από το να προσφέρουν τις εφαρμογές τους σε εναλλακτικά καταστήματα.

Παρά τις δυσκολίες, η Epic παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον. Ο Steve Allison, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Epic Games Store, δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με σχεδόν όλους τους κορυφαίους 250 developers κινητών εφαρμογών. Αν και οι developers εκφράζουν ενθουσιασμό για το κατάστημα στο Android, οι περισσότεροι δυσκολεύονται να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο iOS λόγω των περιορισμών της Apple.

Η Epic γνωρίζει ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Η εταιρεία έχει ήδη δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια στη μάχη της με την Apple αλλά και την προώθηση του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Ωστόσο, παραμένει αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της, ελπίζοντας ότι με την πάροδο του χρόνου θα καταφέρει να εξαλείψει τα εμπόδια και να δημιουργήσει ένα πιο ανοιχτό και δίκαιο περιβάλλον για τους developers και τους χρήστες.

Download: Epic Games Store για iPhone και Android

  • Like 1
  • Haha 1