Ο Phil Zimmerman δημιουργός του δημοφιλούς προγράμματος κρυπτογράφησης PGP (Pretty Good Privacy), επανέρχεται με ένα σετ εφαρμογών για την πλατφόρμα του ios με σκοπό την ασφαλή επικοινωνία των χρηστών του. Πρόκειται για την εφαρμογή Silent Circle η οποία θα αναλαμβάνει την κρυπτογράφηση των email, των μηνυμάτων κειμένου αλλά ακόμη και των κλήσεων που πραγματοποιούνται σε συσκευές iPhone.

Το Silent Circle θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις ξεχωριστές εφαρμογές, όπου κάθε μία από αυτές καλύπτει και μια διαφορετική ανάγκη επικοινωνίας. Η υπηρεσία θα παρέχεται υπό μορφή συνδρομητικού μοντέλου με κόστος $20 δολάρια το μήνα, και θα εξασφαλίζει ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες των χρηστών iOS που διακινούνται θα είναι κρυπτογραφημένες και ασφαλείς. Ο Zimmerman υποστηρίζει ότι η κρυπτογράφηση των δεδομένων ενός κινητού τηλεφώνου έχει ιδιαίτερη σημασία, ειδικότερα όταν οι χώρες εφαρμόζουν ολοένα και περισσότερους νόμους παρακολούθησης των πολιτών τους.

 

 

Οι server της εφαρμογής είναι τοποθετημένοι στον Καναδά, καθώς πρόκειται για τοποθεσία με ιδιαίτερα φιλική νομοθεσία όσον αφορά τα θέματα ιδιωτικότητας, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι δε θα έχει στη διάθεσή της τα κλειδιά κρυπτογράφησης. Η εφαρμογή του Silent Circle βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμαστικό στάδιο και αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή προς το τέλος του χρόνου.

 

Όσοι επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν την δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.

 

Link.png Site: technologyreview.com